Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Arsimi i lartë në Bullgari – me një vizion të ri për të ardhmen

Foto: arkiv

Programe të reja mësimore digjitale dhe burime ndërvepruese, të cilat të ndihmojnë futjen e formave moderne, të zhdërvjella dhe efektive të arsimimit në institucionet e arsimit të lartë në vendin tonë. Kjo parashikohet në Planin Operativ pranë Strategjisë për Zhvillimin e Arsimit të Lartë në Republikën e Bullgarisë për periudhën 2021-2030, njoftoi qendra e shtypit e Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës. Plani parashikon dhe një rimendim serioz të planeve ekzistuese dhe krijimin e planeve dhe programeve të reja mësimore. Mes qëllimeve drejtuese është dhe përfshirja në një pjesë më të madhe të rrjeteve ndërkombëtare arsimore dhe shkencore, krijimi i një marrëveshjeje të përbashkët efektive “arsim-shkencë-biznes”, tërheqja e pedagogëve nga jashtë dhe përpunimi i punimeve të ndryshme arsimore në gjuhë të huaja.

Përpiloi: Vesella Krësteva

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Peshku i kripur do të ketë festën e tij… në Sozopoll

Festa e peshkut të kripur? Sigurisht që do t’ju tingëllojë pak çuditshëm, por sivjet do të zhvillohet edicioni i tij i parë. Fare natyrshëm vendi i tij është buzë detit. Nëse jeni kureshtarë ndaj sekreteve të jetës bregdetare pas fundit të stinës..

botuar më 21-12-04 9.35.PD

Po shqyrtohet një kontroll më i rreptë i dhënies së shtetësisë bullgare kundrejt investimeve

Ministria e Drejtësisë propozoi masa për rritjen e kontrollit dhe transparencës në dhënien e shtetësisë bullgare kundrejt investimeve. Ato janë publikuar për diskutim publik dhe ofrojnë një mundësi për të vërtetuar në një mënyrë më të sigurt se..

botuar më 21-12-03 5.16.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Shqipëria dhe Kosova heqin kontrollet kufitare Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama dhe homologu i tij kosovar Albin Kurti u takuan në Elbasan të Shqipërisë. Në qendër të takimit ishte siguria e kufijve dhe lëvizja e lirë e mallrave dhe..

botuar më 21-12-03 1.27.MD
Подкасти от БНР