Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çmimet e energjisë elektrike në bursë u rritën në 232.39 euro

Foto: arkiv

Çmimet e energjisë elektrike për të premten në shumicën e bursave evropiane të energjisë u rritën. Në Bullgari rritja është mbi 25%. Me 232.39 euro (454.52 leva) për një megavat-orë, çmimi në vendin tonë renditet ndër pesë më të lartat në Kontinentin e Vjetër, sipas të dhënave nga platforma energylive.cloud.

Në segmentin “ditë përpara” për të premten, para nesh janë vetëm Greqia, Italia, Hungaria dhe Sllovenia. Vetëm një ditë më parë – të enjten, rryma elektrike në vendin tonë tregtohej për 185 euro (362,09 leva).

Nga fillimi i tetorit, çmimi mesatar i energjisë elektrike në Bullgari është 190,30 euro (372,19 leva) për një megavat orë, ndërsa nga fillimi i vitit - 84,54 euro (163,35 leva) për MWh, sipas të dhënave të platformës.

Më shumë nga rubrika

Akullorja e prodhuar në fshatin bullgar Rozino hyri në TOP 10 të akulloreve më të mira në botë

Bullgaria është i vetmi vend i BE-së që u përfshi në renditjen e forumit ndërkombëtar “Gelato World Heritage” në Romë, i organizuar për të tretën herë nga Shoqata Italiane e Mjeshtërve të Akulloreve (Associazione Italiana Gelatieri). Në..

botuar më 21-12-01 7.15.PD

Standard & Poor's ripohoi vlerësimin e kreditit të Bullgarisë me një perspektivë të qëndrueshme

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Standard & Poor's - S&P Global Ratings ka konfirmuar vlerësimin afatgjatë të kredisë së Bullgarisë në 'BBB/A-2', bëri të ditur Ministria e Financave. Pasojat ekonomike afatmesme të pandemisë janë të..

botuar më 21-11-30 11.01.PD

Bullgaria po vazhdon të marrë hua

Bullgaria po vazhdon të tërheqë borxhe të reja çdo të hënë të javës. Borxhi është i brendshëm, dmth. ai është ndaj bankave lokale, shoqërive të pensioneve dhe investitorëve të tjerë korporativë. Para pak kohe, ky trend u riafirmua me lëshimin nga..

botuar më 21-11-27 11.45.PD