Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në rast rritjeje të inflacionit, shteti do të marrë një kredi të re

Foto: arkiv

Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave, në tetor 2021 inflacioni vjetor në Bullgari arriti 6 për qind, ndërsa ai mujor në krahasim me shtatorin - 1,8 për qind. Po të bëjmë një krahasim me muajin gusht - atëherë inflacioni vjetor ishte 3.7%.

Në të njëjtën kohë, një ditë pas zgjedhjeve, qeveria e përkohshme ofroi për shitje 250 milionë euro të tjera borxh të brendshëm në formën e letrave shtetërore me vlerë. Për herë të parë këtë vit nga Ministria e Financave ofrojnë letra me vlerë me afat maturimi 3.5 vjet, pasi muajt e fundit u bë e qartë se letrat me vlerë 5 dhe 10.5 vjeçare po shtrenjtohen. Borxhi i ri që nga fillimi i vitit është 1.4 miliardë euro me një limit të përcaktuar në buxhetin e shtetit prej 2.25 miliardë euro.

Më shumë nga rubrika

Çmimet e pronave të banimit do të vazhdojnë të rriten

Viti i kaluar 2021 rezultoi të ishte më i miri në 12 vitet e fundit në tregun e pasurive të paluajtshme në Bullgari. Sipas të dhënave të Agjencisë së Regjistrimit, numri i transaksioneve të kryera me pasuri të paluajtshme në Sofje gjatë tremujorit..

botuar më 22-01-27 7.15.PD
Matthias Corman

Bullgaria fillon negociata për të hyrë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik

Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) po fillon bisedimet e anëtarësimit me gjashtë vende, duke përfshirë Bullgarinë, sipas faqes së internetit të OECD. Procesi është duke u zhvilluar edhe për Argjentinën, Brazilin, Kroacinë,..

botuar më 22-01-26 12.13.MD
Godina e Bankës Popullore Bullgare

Banka Popullore Bullgare paralajmëron bankat të jenë të kujdesshme me kreditimin

Në buletinin e Shoqatës së Bankave në Bullgari Guvernatori i Bankës Popullore Bullgare /BNB/ Dimitër Radev parashikon pik të inflacionit gjatë muajit qershor dhe pas kësaj njëfarë qetësimi. Radev parashikon gjithashtu një kthim të ciklit të..

botuar më 22-01-25 3.04.MD
Подкасти от БНР