Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria raporton rënien më të vogël të trafikut të pasagjerëve hekurudhorë në BE në vitin 2020.

Foto: Hekurudhat Shtetërore Bullgare

Transporti hekurudhor në Bullgari dhe në BE në tërësi shënoi një tkurrje të ndjeshme në vitin 2020 për shkak të pandemisë Covid-19. Këtë e tregojnë të dhënat e publikuara sot nga Zyra Evropiane e Statistikave Eurostat. Megjithatë, Bullgaria është vendi me rënien më të vogël në BE për nga numri i pasagjerëve hekurudhorë. Në vitin 2020, në vendin tonë u transportuan me hekurudhë pak më shumë se 16.8 milionë pasagjerë krahasuar me 21.3 milionë në periudhën para pandemisë 2019. Kjo është një rënie prej 21.2%, ose më e ulëta në BE.

Për sa i përket transportit të mallrave, Bullgaria është në vendin e dytë në Bashkim për nga rritja (+ 18,7%) pas Irlandës.

Më shumë nga rubrika

Gjithnjë e më shumë vendbanime mbeten pa ndriçim rrugor për shkak të rrymës së shtrenjtë elektrike

Rritja e çmimeve të energjisë elektrike, karburanteve dhe të gjitha burimeve të energjisë po sjell probleme me ndriçimin rrugor dhe transportin publik në gjithnjë e më shumë bashki bullgare, paralajmërojnë kryetarët e bashkive. Kurse sipas..

botuar më 22-01-26 12.12.MD
Krasimir Martinov dhe Milen Mitev

Radio Bullgaria fitoi çmimin e madh për kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e Radios Kombëtare Bullgare

Programi i përditshëm “ Bulgaria Sot ” të Radio Bullgarisë , i cili transmetohet në nëntë gjuhë, u dallua me çmimin e madh për kontribut të rëndësishëm në zhvillimin e Radios Kombëtare Bullgare. Çmimi vjetor “Sirak Skitnik” në emër të..

botuar më 22-01-25 9.59.MD

Një qendër terapeutike ofron ndihmë profesionale për të varurit nga droga

Illko Bojaxhiev dhe Zaprjan Momçillov e njohin varësinë por arrijnë të kalojnë përmes dyerve të saj të mbyllura. Sot ata qëndrojnë nga ana tjetër duke ndihmuar vëllezërit nga fati të zbulojnë çelësin drejtë lirisë së tyre. Tetëmbëdhjetë veta..

botuar më 22-01-24 10.53.PD
Подкасти от БНР