Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ambasadori Hristo Guxhev nënshkroi në Prishtinë marrëveshje për zbatimin e projekteve në përkrahje të bashkësive bullgare në Kosovë

Foto: MPJ

Më 1 dhjetor 2021, në ndërtesën e Ambasadës së Republikës së Bullgarisë në Prishtinë, ambasadori Hristo Guxhev nënshkroi marrëveshje për realizimin e projekteve në kuadër të programit për mbështetjen e organizatave të komuniteteve bullgare dhe të qytetarëve me identitet bullgar.

Përfitues të projekteve janë dy shoqëritë që përfaqësojnë komunitetin bullgar në Republikën e Kosovës - “Shoqata kulturore iluministe e bullgarëve në Zhupë, Podgora dhe regjion”, e kryesuar nga Sejfija Osmani, dhe "Bullgarët e bashkuar në Kosovë", e kryesuar nga Rasmin Hamza.

Target grupi i projekteve janë qytetarët, e në veçanti të rinjtë dhe studentët, përfaqësues të komunitetit bullgar në Republikën e Kosovës, dhe rezultatet e pritura janë se zbatimi i projekteve do të kontribuojë në përmirësimin e qëndrueshëm të jetës shoqërore në rajonet me popullsi kompakte bullgare.

Ambasadori Guxhev i përshëndeti mysafirët për fillimin e suksesshëm të projekteve dhe u uroi realizim të shpejtë dhe efikas të mjeteve të dhëna.

Të ftuarit nga ana e tyre falënderuan për ndihmën financiare dhe mbështetjen e shtetit bullgar për vendosjen e etnisë, mënyrës së jetesës dhe kulturës bullgare në mes të popullsisë vendase bullgare në komunat e Prizrenit dhe Dragashit dhe në rajonin e Gorës, Podgorës dhe Zhupës.

Informacioni është i MPJ-së bullgare.


Më shumë nga rubrika

Një qendër terapeutike ofron ndihmë profesionale për të varurit nga droga

Illko Bojaxhiev dhe Zaprjan Momçillov e njohin varësinë por arrijnë të kalojnë përmes dyerve të saj të mbyllura. Sot ata qëndrojnë nga ana tjetër duke ndihmuar vëllezërit nga fati të zbulojnë çelësin drejtë lirisë së tyre. Tetëmbëdhjetë veta..

botuar më 22-01-24 10.53.PD

Ngjarjet me adresë ballkanike

Hetojnë murgj në Aton për predikime kundër vaksinave Prokuroria në Selanik heton murgj në Malin e Shenjtë për shkak të agjitimit kundër vaksinimit kundër Covid-19, transmetoi korrespondentja e BNR-së në Greqi Katja Peeva. Ata predikuan,..

botuar më 22-01-21 5.16.MD
Festivali i byrekut në fshatin Banica

Byreku bullgar u njoh si një delikatesë botërore

Byreku (bullgarisht banica) është një pjatë tradicionale bullgare e bërë nga kore fine të lyera me vaj ose me gjalpë dhe mbi sipër me një përzierje vezësh, kosi dhe djathi të bardhë . Më pas koret rrotullohen. Mund të përgatitet me mbushje të..

botuar më 22-01-21 11.43.PD
Подкасти от БНР