Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Μë 6 dhjetor të gjithë nxënësit bullgarë kthehen në shkollë

| rinovuar më 21-12-02 3.07.MD
Ministri Kacarov
Foto: BGNES

Nga 6 dhjetori të gjithë nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e 12-të do të kthehen në shkollë, njoftoi ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov. Ata do të testohen një herë në javë me testet e disponueshme.

“Ekspertët janë të mendinit se në vend të testimit të dyfishtë, nxënësit mund të testohen një herë në fillim të javës”, tha Ministri. Sëmundshmëria tek fëmijët nën 19 vjeç është jashtëzakonisht e ulët. Përqindja e testeve pozitive në shkollat gjatë dy javëve të fundit është shumë e ulët, shtoi Kacarov.

Nëse gjysma e nxënësve në klasë nuk janë dakord të testohen, fëmijët mund të mësojnë online.

Ndërkohë Ministria e Arsimit bëri të ditur se që të kthehen të gjithë nxënësit në klasë më 6 dhjetor ka nevojë për mbi 150 teste suplementare, madje të testohen vetëm një herë në javë. 

Më shumë nga rubrika

Rumen Radev dhe Ilijana Jotova

Rumen Radev dhe Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor për mandatin e dytë si President dhe Nënpresident

Presidenti Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova u betuan në Kuvendin Popullor se gjatë mandatit të dytë do t’i përmbahen Kushtetutës dhe ligjeve të vendit dhe në të gjitha veprimet e tyre do të udhëhiqen nga interesat e popullit. “..

botuar më 22-01-19 11.11.PD

10 herë më shumë teste pozitive për Covid në shkollat

Në muajin e fundit, numri i testeve pozitive për koronavirus në shkollat është i rritur gati dhjetëfish, tha Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov për Nova TV. Aktualisht, 3.6 për qind e mësuesve janë në karantinë, ndërsa përqindja e nxënësve është 2.6...

botuar më 22-01-19 10.38.PD

Për herë të parë mbi 11 mijë të sapo infektuar me koronavirus

Për herë të dytë këtë javë në Bullgari u regjistrua një numër rekord i të infektuarve të rinj me koronavirus – 11 181. Kjo është me 1185 të infektuar më shumë se një ditë më parë. Këtë e tregojnë të dhënat e Portalit të Unifikuar të Informacionit...

botuar më 22-01-19 8.53.PD
Подкасти от БНР