*0v,ld(r"Ǥ"Ǥx"Ǥ Ǥ𚴤H"Ǥ/blagoevgrad/Idei_Interesi_Biznes/broadcasts){H retu"Ǥx"Ǥ"Ǥ"Ǥ8ɤ"ǤЗдравен компасargUϣ:݌& if"Ǥ"ǤP#Ǥx"Ǥ(#Ǥ/blagoevgrad/zdraven-kompas/broadcastsUX t.srh#ǤP#Ǥ#Ǥ"Ǥ#ǤАз, Буки, Ведиdocume_71. 'ht#Ǥ#Ǥ $ǤP#ǤDcͤ$Ǥ/blagoevgrad/Az_Buki/broadcastm! 'Pa8$Ǥ $Ǥ$Ǥ#Ǥh$ǤПриемна в ефирhttpE/4^&book$Ǥ$Ǥ$Ǥ $Ǥ$Ǥ/blagoevgrad/priemna-v-efir/broadcastc냻+func%Ǥ$Ǥp%Ǥ$Ǥ@%Ǥ/var/www/html/bnr/app/BNR/View/header.html.creW ));t.%Ǥp%Ǥ%Ǥ$Ǥ%Ǥe8ce14eb45298d8e5afcb83a4c2fb06162d3a16f.inser68!; &Ǥ%ǤX&Ǥp%Ǥ0&Ǥ3312865406601367c919c09-33414459site="sq" class='article-page mc-' >
Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Si duken sytë e mjekëve në repartin e Covid-it?

Sytë e mjekëve në repartin Covid
Foto: Teodor Ushev

Duke u shëruar me sukses nga koronavirusi në Akademinë Mjekësore Ushtarake në Sofje, animatori me famë botërore Teodor Ushev nuk ndalon së pikturuari dhe së dërguari mesazhe në rrjetet sociale. Teoja është animatori më i vlerësuar bullgar.

Filmat e tij kanë fituar mbi 80 çmime të ndryshme dhe ai ka një nominim për Oskar për filmin “Vajsha e verbër”. Kurse në fillim të karrierës së tij një rol të rëndësishëm luajti dhe “Radio Bullgaria". 

Në një nga postimet e tij të fundit, krijuesi i dashur bullgar ka vënë vizatimin e tij të syve të mjekëve që kujdesen për të në repartin e spitalit, me komentin e mëposhtëm:

“Gjëja më e rëndë e kësaj sëmundjeje është se madje nuk mund të shikosh fytyrat e njerëzve, të cilët të kanë shëruar. I shikon vetëm sytë e tyre. Në bazë të tyre mund të gjykosh nëse ata të buzëqeshin, nëse janë të lodhur. Çdo gjë kalon përmes tyre. Në fillim fare nuk mund të orientohesh se kush - kush është. Pas kësaj mësohesh. Ti je një njeri i tërë, një njeri përpara tyre. Kurse ata - ata janë sy të shqetësuar, por plotë dritë, të përmbushur me shumë mirësi dhe kujdes...

Përkulem para këtyre njerëzve, punonjësit e mjekësisë.Shpresoj t'i njoh një ditë në rrugë kur t'i takoj.

Prandaj i pikturova, që të mund t’i mbaj mend.”

Mali Vitosha nga dritarja e dhomës në spital

Teo Ushev u pranua për mjekim në Akademinë Ushtarake Mjekësore në fund të vitit, disa ditë pasi kishte njoftuar se kishte marrë një dozë përforcuese.Pavarësisht nga kjo animatori nuk pendohet dhe nuk i vjen keq se është imunizuar. Nga dhoma e tij në spital, ai pikturoi fytyrën e frikës dhe e quajti pikturën e tij:

Fear. A look at the eyes of a neighbour. Sketches from the Covid chamb.

Frikë. Vështrimi i një njeriu të sëmurë. Piktura nga Kovid dhoma.

Sytë e frikës

Animatori i talentuar publikoi një seri prej peizazheve të bukura, të cilat vihen re nga dritarja e kovid-repartit. Në to një vend qendror zë mali i dashur i kryeqytetasve Vitosha. Kjo është një nga pikturat e tij më të reja, ajo është e quajtur Landscapes from the Covid chamb. Sunny winter day at Vitosha mountain.

Përpiloi: Veneta Nikollova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Foto: Teodor UshevПоследвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Më shumë nga rubrika

Arti nga Antikiteti deri në periudhën e hershme moderne mbledh studiues nga Ballkani në Sofje

Nga data 11 deri më 13 prill në Sofje do të mbahet konferenca tradicionale shkencore ndërkombëtare “Lexime të studiuesve të arteve”, moduli “Arti i Vjetër”. Qëllimi i forumit, i organizuar nga Instituti për Studimin e Arteve pranë Akademisë Bullgare..

botuar më 24-04-11 6.30.PD

Ilustrimi bashkëkohor është "zemra" e stendës bullgare në Panairin e Librit për Fëmijë në Bolonja

Më 8 prill, fillon Panairi i 61-të Ndërkombëtar i Librit për Fëmijë në Bolonja .  Eventi më i madh ndërkombëtar i letërsisë për fëmijë këtë vit do të zgjasë deri më 11 prill dhe Bullgaria prezantohet për herë të parë me një stendë të veçantë tematike..

botuar më 24-04-08 7.30.PD

Monumenti i vëllezërve të shenjtë Kiril dhe Metodi do të jetë një qendër bashkuese ndërkombëtare në qytetin spanjoll Malaga

Më 5 prill, në prag të Fjetjes së Shën Metodi sllavo-bullgar kushtuar vëllezërve të shenjtë Kiril dhe Metodi, do të inaugurohet monumenti i parë bullgar në Mbretërinë e Spanjës. Ai u kushtohet vëllezërve të shenjtë Kiril dhe Metodi dhe është..

botuar më 24-04-05 4.55.PD