Programi i ditës

COVID-19 - Hyrje dhe qëndrim në Bullgari

Hiqet mbajtja e detyrueshme e maskave në aeroporte dhe gjatë fluturimeve

Maskat e fytyrës nuk do të jenë të detyrueshme në aeroportet dhe fluturimet në Evropë nga 16 maji, bënë të ditur Agjencia Evropiane e Sigurisë së Aviacionit dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve. Sidoqoftë, në njoftimin..

botuar më 22-05-11 6.59.MD

Kufizimet për hyrjen në Bullgari do të hiqen më 1 maj

Nga e diela, më 1 maj, anulohen masat kundër epidemisë për hyrjen në territorin e Republikës së Bullgarisë të personave që vijnë nga vende të tjera. Kjo thuhet në urdhrin e Ministres së Shëndetësisë Prof. Asena Serbezova që nga data 28 prill...

botuar më 22-04-28 5.59.MD

Hiqet kërkesa për udhëtarët nga 10 vende për të paraqitur një certifikatë Covid duke hyrë në Bullgari

Që nga sot, 13 prill, qytetarët që vijnë nga Republika e Maqedonisë së Veriut, Turqia, Rumania, Serbia, Hungaria, Polonia, Republika Çeke, Sllovakia, Izraeli dhe Egjipti nuk do të paraqesin një certifikatë digjitale të BE-së për Covid për vaksinim,..

botuar më 22-04-13 10.42.PD

Bullgaria aktualizoi listën e vendeve sipas zonave të ngjyrave për Covid-19

Nga e enjtja, 17 shkurti, përditësohet lista e vendeve sipas zonave të ngjyrave, sipas së cilës përcaktohet radha e hyrjes në Bullgari, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Zona e “kuqe” përfshin tashmë Francën, Belgjikën, Portugalinë, Zvicrën,..

botuar më 22-02-15 3.04.MD

Lehtësohen masat Covid për hyrje në Bullgari

Që nga 1 shkurti, autoritetet shëndetësore bullgare përfshijnë në zonën e "kuqe" vendet ku incidenca 14-ditore e Covid është midis 500 dhe 5000 për 100 000 banorë. Personat që vijnë nga këto vende pranohen në vend me paraqitjen e një certifikate..

botuar më 22-02-01 10.51.PD

Fëmijët nga mosha 12 deri në 18 vjeç nga vendet e zonës së kuqe do të hyjnë në vendin tonë me një test negativ PCR

Fëmijët e moshës 12 deri në 18 vjeç që vijnë nga ndonjë vendi në zonën e kuqe nga sot do të duhet të paraqesin një dokument për testin negativ PCR, të bërë deri në 72 orë përpara hyrjes në vendin tonë, sipas urdhrit të Ministres së Shëndetësisë..

botuar më 22-01-19 9.16.PD

Po ndryshon regjimi për hyrjen në Bullgari të qytetarëve të Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë

Që nga 20 janari (e enjtja), qytetarët e Maqedonisë së Veriut, Izraelit, Turqisë dhe Serbisë dhe anëtarët e familjeve të tyre që vijnë nga një shtet anëtar i BE-së, Zona Ekonomike Evropiane, Zvicra, Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut, Maqedonia..

botuar më 22-01-17 7.31.MD

Fëmijët nga 12 deri në 18 vjeç nga “zona e kuqe” do të hyjnë në Bullgari vetëm me një test PCR

Nga e mërkura, 19 janar, fëmijët e moshës 12 deri në 18 vjeç që vijnë nga një vend i përfshirë në "zonën e kuqe" do të mund të hyjnë në Bullgari pasi paraqitin një test PCR negativ të kryer deri në 72 orë para hyrjes së tyre. Kjo duhet të..

botuar më 22-01-14 7.23.MD

U aktualizua lista e vendeve sipas zonave të ngjyrave

Nga e premtja, 7 janar, personat që vijnë në Bullgari nga vendet që bien në "zonën e kuqe" lejohen në territorin e vendit po të paraqitin një certifikate të vlefshme digjitale të BE-së për Covid për vaksinim, ose kalimin e sëmundjes, ose një..

botuar më 22-01-05 5.53.MD
Angell Kunçev

Masa më të rrepta për ata që hyjnë në Bullgari nga vendet në “zonën e kuqe”

Kryeinspektori Shtetëror Shëndetësor AngelL Kunçev tha se vazhdo monitorimin aktiv të situatës epidemike në vend, duke përfshirë edhe përhapjen e variantit Omikron. Ai theksoi se është i gatshëm të propozojë një përditësim të masave anti-epidemike..

botuar më 22-01-04 3.52.MD