Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Foto: Ministria e Transportit

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit trans-evropian, i diskutuar në një takim të ministrave të transportit të BE-së dhe të vendeve të Ballkanit Perëndimor, të mbajtur në Lion.

Zëvendësministri i Transportit Vlladimir Vërbanov vuri në dukje avantazhet e përfshirjes për të promovuar integrimin evropian të Ballkanit Perëndimor, për të krijuar një lidhje intermodale midis Detit të Zi dhe Adriatikut dhe për të vendosur sistemin e transportit në rajon në përputhje me prioritetet evropiane për qëndrueshmërinë dhe zhvillimin e transportit hekurudhor.

Më shumë nga rubrika

Zëvendëskryeministri teknik Atanas Pekanov

Priten fondet e para evropiane për rimëkëmbjen dhe inovacionin

Mjetet e para sipas Planit të Rimëkëmbjes priten këtë vjeshtë, tha zëvendëskryeministri i qeverisë teknike për fondet evropiane Atanas Pekanov për Nova TV. Ato do të jenë 1.3 miliardë euro dhe Bullgaria do t'i kërkojë deri në fund të gushtit. Brenda..

botuar më 22-08-08 10.51.PD

Në afërsi të qytetit të Pazarxhikut do të ndërtohet një fabrikë për konstruksione betoni

Brenda 3 muajve të ardhshëm pranë Pazarxhikut do të ndërtohet një impiant i ri teknologjik për konstruksione betoni. Ai do të mbulojë nevojat bazë të biznesit për strukturat e betonit të përforcuar të parapërgatitur që janë kyçe për nevojat e prodhimit..

botuar më 22-08-05 3.29.MD

Një prodhues i fenerëve po zgjeron bazën e tij në Plovdiv

Një kompani turke, prodhuese e fenerëve për disa prej markave më të famshme të makinave në botë, investoi 10 milionë euro në fabrikën e saj të re, të dytë në qytetin Plovdiv. 4 milionë nga shuma janë të ndarë për blerjen e makinerive në të. Zona e re..

botuar më 22-07-30 7.35.PD