Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qyteti Velingarad shënon festën e tij me një program të pasur kulturor

Foto: BGNES

Më 2 korrik, me kremtimin solemn të Ditës së Velingradit, do të hapet për herë të 49-të Festivali i Kulturës në Velingrad. Festimi fillon në orën 09:00 me një liturgji të shenjtë hyjnore në kishën "Fjetja e Hyjlindëses", pas së cilës do të hapet Festivali i XII Ndërkombëtar për interpretuesit e rinj të muzikës dhe vallëzimit popullor "Ylberi mbi Kleptuzë". Veçanërisht për banorët dhe mysafirët e qytetit, shoqata “Për vijën e ngushtë hekurudhore” ka organizuar udhëtimin “Me trenin e vogël në ditën e Velingradit”. Fillimi i festimeve kulturore është në orën 19:00, para ndërtesës së komunës, prej ku sipas traditës do të niset një paradë-defile për në sheshin "Nikollaj Gjaurov". Mbrëmja festive do të mbyllet me shfaqjen “Me Velingrad në zemër”, ndërsa i ftuar special në ditën e parë të festimeve është këngëtari Vlladimir Ampov-Grafa.

Më shumë nga rubrika

Po rirregullojnë pllakat simbolike të verdha në qendër të Sofjes

Filloi rirregullimi dhe ndërrimi i pllakave të verdhë në qendër të Sofjes. Krahas shtrimit, do të ndërrohen pllakat në trotuare, do të përmirësohen sipërfaqet e gjelbra, njofton Bashkia Metropolitane. Riparimi pritet të zgjasë deri më 10 shtator...

botuar më 22-08-07 10.05.PD

Që nga fillimi i vitit, vizitat e turistëve të huaj në Bullgari u rritën me 130 për qind

Në gjysmën e parë të 2022 vizitat turistike të të huajve në Bullgari janë afër 2 207 000. Krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, kjo është një rritje prej 130 për qind. Këtë e bëri të ditur zëvendësministrja e turizmit, Irena..

botuar më 22-08-07 8.15.PD

Sozopoll është skena e Festivalit të Teatrit të Kukullave dhe Shesheve

Deri më 10 gusht, në qytetin e Sozopolit pranë Detit të Zi po mbahet edicioni i katërt i Festivalit Ndërkombëtar për Teatrin e Kukullave dhe Shesheve "Arlekino dhe Marioneta". Krahas pjesëmarrësve bullgarë ka edhe grupe teatrore nga Spanja, Portugalia..

botuar më 22-08-06 6.05.PD