Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rritje 7.8 për qind e pagës mesatare në tremujorin e dytë

Foto: arkiv

Paga mesatare në tremujorin e dytë arriti në 1730 leva (886 euro) – 7.8 për qind më shumë se në tre muajt e parë të vitit, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Shpërblimi mesatar më i lartë dhe më i ulët në qershor ishte 2352 leva (1205 euro) në kryeqytet dhe 1104 leva (566 euro) në Kjustendill, përkatësisht. Në të njëjtin muaj, rekordmeni për pagën mesatare më të lartë është aktiviteti “Krijimi dhe shpërndarja e informacionit dhe prodhimeve kreative dhe telekomunikacioni” me 4216 leva (2160 euro), e ndjekur nga “Veprimtaritë financiare dhe të sigurimit” me 2739 leva (1403 euro). ). Më pak të paguar janë ata që punojnë në industrinë e hotelerisë dhe restoranteve me 1058 leva (542 euro). Deri në fund të qershorit, numri i të punësuarve me kontratë u rritur me 1.5 për qind krahasuar me fundin e marsit dhe ka kaluar 2.3 milionë persona.


Më shumë nga rubrika

BERZH rriti parashikimin e saj për rritjen ekonomike të Bullgarisë

Produkti i Brendshëm Bruto i Bullgarisë do të rritet me 3% në vitin 2022, parashikon Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në raportin e saj ekonomik rajonal të shtatorit, të publikuar sot, raporton BTA. Për shkak të ecurisë solide të..

botuar më 22-09-28 5.24.MD

Bum i importit të makinave elektrike dhe hibride në vendin tonë

Ata janë pazhurmë, komod, miqësor me mjedisin dhe ekonomik. Deri në çfarë mase stimujt e bullgarëve për të blerë një makinë elektrike burojnë nga dëshira për të mbrojtur mjedisin ose janë më tepër financiare, nuk është e qartë. Por një gjë është e..

botuar më 22-09-28 7.15.PD

Bullgaria nuk i mbështet sanksionet bërthamore kundër Rusisë

“ Kompania Kombëtare Elektrike” dhe Centrali Elektrik Bërthamor “Kozlloduj” të vazhdojnë punën sipas marrëveshjeve të tyre dhe kontratave të prokurimeve publike me kompanitë ruse. Kështu vendosi kabineti zyrtar, pasi BE-ja lejoi Bullgarinë të..

botuar më 22-09-26 3.07.MD