Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Inflacioni vjetor në Bullgari u rrit në 17.3% në korrik

Foto: arkiv

Norma vjetore e inflacionit në Bullgari u përshpejtua në korrik për të 17-in muaj radhazi, duke arritur në 17,3% nga 16,9% në muajin e kaluar, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Ky është inflacioni më i lartë që nga maji i vitit 1998, kur ai ishte në nivelin 18% dhe vendi ynë po dilte nga një periudhë hiperinflacioni.

Rritjen më të madhe në korrik krahasuar me qershorin e kanë pasur çmimet e argëtimit dhe kulturës (rritje për 7.4%), pasuar nga çmimet e ujit, energjisë elektrike, gazit dhe lëndëve të tjera djegëse (rritje për 5.2%). Rritja e çmimit për transportin ajror të pasagjerëve është 31.7%.

Më shumë nga rubrika

Në 5 vitet e ardhshme, biznesi ka nevojë për gjysmë milioni specialistë të rinj

Në një periudhë afatmesme, punëdhënësit presin rritje të lartë ekonomike dhe do të kërkojnë 243 mijë specialistë me arsim të lartë dhe 245 mijë me arsim të mesëm. 194 000 njerëz do të nevojiten në tregti, turizëm dhe transport. Industria do të..

botuar më 24-02-12 11.41.PD

Të ardhurat në vendin tonë nuk mund të kompensojnë inflacionin aktual

Me 156 leva (78 euro) është rritur këtë vit pagesa e jetesës së një familjeje 3 anëtarëshe, krahasuar me vitin e kaluar. Shuma e nevojshme për një familje është afërsisht 2600 leva (1300 euro) të ardhura neto në muaj. Megjithatë, dy të tretat e..

botuar më 24-02-05 7.35.PD

Parlamenti miratoi përfundimisht ligjin për Bankën Kombëtare Bullgare, që rregullon statusin e euros

Parlamenti më në fund miratoi ndryshimet në Ligjin për Bankën Kombëtare Bullgare (BNB), të cilat rregullojnë integrimin ligjor të Bankës Qendrore Bullgare në eurosistemin me futjen e euros si monedhë e Bullgarisë. Ndryshimet prekin statusin e..

botuar më 24-02-01 3.03.MD