Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ivan Millushev dhe Jasharali Tahir hapën një ekspozitë të përbashkët "Blizost”/Afërsia/ në Sofje

Foto: mfa.bg

Artin si një element lidhës mes kulturave të ndryshme, moralit dhe ndjenjës së ndjeshmërisë e rikrijojnë Ivan Millushev dhe Jasharali Tahir në ekspozitën e tyre të përbashkët të quajtur "Blizost". Ajo është rregulluar në galerinë "Misioni" pranë Ministrisë së Jashtme dhe prezanton piktura dhe skulptura të dy krijuesve.Që të dy piktorët kanë lindur në Bullgari, përfundojnë Gjimnazin Artistik dhe Akademinë Artistike në Sofje dhe pavarësisht se që nga viti 1985 Jasharali Tahir jeton në Turqi, ata e ruajnë lidhjen e tyre dhe dialogun krijues. Ekspozita është pjesë nga programi i Institutit Shtetëror Kulturor  “Dialogë Ballkanik” dhe mund të shikohet deri më 16 shtator.

Përpiloi: Vesella Krësteva

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

Festivali i artit shqiptar – një urë lidhëse midis dy popujve miq

21 nëntori i këtij viti shënoi një ngjarje të rëndësishme, Festivalin e Parë të Artit Shqiptar në Sofje. Ky është eventi i parë i këtij lloji, që zhvillohet në Sofje, organizimi i të cilit u bë nën patronazhin e Ministrit të Kulturës të Bullgarisë,..

botuar më 22-11-25 4.49.MD

Opera e qytetit Stara Zagora prezantoi “Zërat e Shqipërisë”

Pesë muzikantë të njohur shqiptarë - violinistët Abigeila Voshtina dhe Visar Kuçi, Herida Duro - violë, Mario Guralumi - violonçel dhe sopranoja Besa Llugiqi, prezantuan para publikut të qytetit Stara Zagora veprat më domethënëse të kulturës shqiptare,..

botuar më 22-11-24 12.15.MD

Zbulimet fotografike të përkthyeses Zhasmina Panajotova

Një flutur, që shkëlqen në ngjyrat e diellit; uji dhe loja e tij me realitetin; një zog zgjat me uri sqepin për një kafshatë ushqimi... Mijëra herë në ditë kalojmë gjëra të vogla në botën përreth nesh pa u ndalur, pa ngulur sytë, pa e lejuar veten..

botuar më 22-11-23 7.15.PD