Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pa reforma, Bullgaria shënoi një rritje të lirisë ekonomike

Foto: fraserinstitute.org

Bullgaria u ngjit nga vendi i 36-të në vendin e 23-të në mesin e 165 vendeve në renditjen – “Liria ekonomike në mbarë botën 2022.” Studimi i prezantuar në Sofje nga Instituti për Ekonominë e Tregut, bëhet çdo vit nga instituti kanadez “Frazer”. Përparimi i Bullgarisë nuk është i lidhur me reformat, komentojnë ekspertët. Për shkak të pandemisë Covid, shumë qeveri në mbarë botën kanë kufizuar liritë ekonomike dhe kanë rritur ndërhyrjen e shtetit, duke përfshirë kufizime të ndryshme biznesi. Ka një rritje të madhe të varësisë së kompanive nga ndihma buxhetore. Ndërsa në Bullgari, kufizimet dhe ndihmat shtetërore në lidhje me pandeminë ishin më të kufizuara.

Më shumë nga rubrika

Shkëmbimi ekonomik midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut do të rritet me ¼ në vitin 2022

Në fillim të dhjetorit në Shkup do të mbahet një forum bullgaro-maqedonas i biznesit. Në vitin 2022, tregtia dypalëshe pritet të kalojë 1 miliard euro, krahasuar me 747 milionë euro në vitin 2021. Vetëm për 8 muajt e parë të 2022, xhiroja është tashmë..

botuar më 22-11-29 12.35.MD

Bullgaria importon 10 herë më shumë mish qengji dhe dele sesa eksporton

Sipas statistikave të Ministrisë së Bujqësisë, në gjysmën e parë të vitit 2022, Bullgaria ka importuar dhjetë herë më shumë mish qengji dhe dele sesa ka eksportuar. Importi i mishit të qengjit është mbi 70% më i lartë krahasuar me të njëjtën..

botuar më 22-11-29 7.15.PD

Popullsia e Bullgarisë - një lider në BE për sa i përket pamundësisë për të përballuar jetesën

Në tremujorin e dytë /prill-qershor/ të vitit 2022, Bullgaria është shënuar si vendi brenda BE-së, ku më pak persona kanë arritur t'i përmbushin shpenzimet pa vështirësi - vetëm 3.6%. Sasia e kredive të shpejta të pashërbyera po rritet..

botuar më 22-11-28 2.18.MD