Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Popullsia e Bullgarisë - një lider në BE për sa i përket pamundësisë për të përballuar jetesën

Foto: arkiv

Në tremujorin e dytë /prill-qershor/ të vitit 2022, Bullgaria është shënuar si vendi brenda BE-së, ku më pak persona kanë arritur t'i përmbushin shpenzimet pa vështirësi - vetëm 3.6%.

Në anën tjetër të shkallës - me përqindjen më të lartë të njerëzve që përballojnë lehtësisht shpenzimet e jetesës - janë finlandezët - 40.5%.

Këtë e tregojnë të dhënat e Eurostat-it, të publikuara sot dhe të cituara nga BTA. Përqindja e popullsisë që ka vështirësi për të përballuar jetesën lëviz midis vendeve nga 11% -në Finlandë, në 39.8% - në Bullgari.

Më shumë nga rubrika

Më shumë se 20 për qind e prodhuesve parashikojnë rritje të çmimeve të tyre

Në janar, situata ekonomike e vendit mbeti afërsisht në nivelin e saj nga dhjetori 2022, me një klimë më të favorshme biznesi të evidentuar në industri dhe tregtinë me pakicë, por me një përkeqësim në ndërtim dhe shërbime. Këtë e tregojnë rezultatet..

botuar më 23-01-30 6.16.MD

Një kompani austriake po zgjeron prodhimin e saj me një fabrikë të re në Asenovgrad

Një nga prodhuesit më të mëdhenj austriak të pajisjeve të skive në botë, i vendosur në Çepellare(Bullgari Jugore), do të ndërtojë një fabrikë të re në Bullgari. Prodhimi i ri pritet të nisë këtë vit në Asenovgrad, i cili ndodhet jo shumë larg..

botuar më 23-01-29 8.10.PD

Brenda një viti, inflacioni i afroi çmimet në Bullgari me çmimet mesatare evropiane

Shpenzimet e familjeve bullgare janë rritur në mënyrë dramatike. Në një vit, shuma e mirëmbajtjes për një familje 3 anëtarësh është rritur me 366 leva dhe të ardhurat mujore neto të nevojshme arrijnë në 2432 leva. Tani, krahasuar me vitin 2021,..

botuar më 23-01-28 12.25.MD