Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministri i Çështjeve Sociale do të propozojë një pagë minimale prej 780 leva (398.81 euro) nga 1 janari

Foto: Radio Vidin

Ministria e Çështjeve Sociale, punëdhënësit dhe sindikatat nuk ranë dakord për pagën minimale. Kjo u bë e qartë në një konferencë pas mbledhjes së sotme të Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh.

Ministri social Llazar Llazarov njoftoi se do t’i propozojë Këshillit të Ministrave që nga 1 janari 2023 paga minimale të jetë 780 leva (398.81 euro). Kjo do të rezultojë në një rritje të pagës minimale për 9.9 për qind në krahasim me shumën aktuale. Kjo është një rritje prej 20 për qind në bazë vjetore, theksoi Llazarov. Sipas projektit fillestar duhet të ishte 770 leva (393.69 euro).

Është kjo rritje që mbështesin punëdhënësit, por nga 1 korriku 2023.

Punëdhënësit propozojnë gjithashtu vendosjen e pagës minimale të punës sipas degëve dhe jo një të vetme.


Më shumë nga rubrika

Buxheti i vitit 2023 i vë strukturat shtetërore në prag të mbijetesës

Në sfondin e vapës së korrikut, debatet e nxehta rreth Buxhetit 2023 vazhdojnë. Deri më 25 korrik, kur Kuvendi Popullor duhet të votojë përfundimisht kuadrin financiar të shtetit, duhet të merret vendimi për rritjen e të ardhurave në sferën buxhetore...

botuar më 23-07-19 7.15.PD
Dimitër Radev

Dimitër Radev është guvernatori i ri i vjetër i Bankës Popullore Bullgare

Me votat e 155 deputetëve në parlamentin prej 240 vendesh, Dimitër Radev u zgjodh guvernator i Bankës Popullore Bullgare (BNB) për 6 vitet e ardhshme. Ai u nominua për një mandat të dytë nga GERB-SDS dhe u mbështet nga “Po e vazhdojmë ndryshimin –..

botuar më 23-07-18 4.56.MD
Pllamen Dimitrov

Më shumë se 2/3 e punëtorëve marrin pagë nën minimumin e jetesës

Të ardhurat e nevojshme për të mbajtur jetën e një personi që jeton vetëm dhe punon janë 1402 leva (696 euro), tha në një konferencë për shtypin Pllamen Dimitrov, kryetar i Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB).2524 leva (1253..

botuar më 23-07-18 12.31.MD