Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Modeli i familjes me dy fëmijë është ideali riprodhues i bullgarëve

Foto: pixabay

Edhe në vitin 2021, modeli i familjes me dy fëmijë mbetet ideali riprodhues për gratë në moshë 15-49 vjeç dhe burrat 15-59 vjeç në Bullgari (63.3 për qind). Në vend të dytë është mendimi se familja duhet të ketë tre fëmijë (17.1 për qind), e ndjekur nga familja me një fëmijë (7.9 për qind).

Këtë e tregon një sondazh mbi qëndrimet riprodhuese të kryer nga Instituti Kombëtar i Statistikave. Idealet dhe synimet riprodhuese të bullgarëve shpesh ndryshojnë nga numri aktual i fëmijëve në familje. Kështu, te personat mbi 45 vjeç, për të cilët riprodhimi ka përfunduar me kusht, 44.4 për qind kanë dy fëmijë.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Shqipëria nënshkruan një marrëveshje për sigurimet shoqërore

Ministri social bullgar Llazar Llazarov dhe ministrja shqiptare e financave Delina Ibrahimaj nënshkruan një marrëveshje për sigurimet shoqërore. Dokumenti ndërkombëtar rregullon sigurimin e shtetasve të Bullgarisë dhe Shqipërisë kur punojnë në të dy..

botuar më 23-03-30 3.07.MD

Bullgarët në Angli i kanë “veshur” zgjedhjet parlamentare me rroba pranverore

Ruleta zgjedhore po rrotullohet në Bullgari për plot dy vjet. Më 2 prill, bullgarët në vend dhe në mbarë botën do të gjejnë sërish kohë për të ushtruar të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre civile dhe do të zgjedhin parlamentin e ri - organi..

botuar më 23-03-30 3.03.MD
Josep Borrell

Plani ambicioz i Evropës për ndihmë të re ushtarake për Ukrainën

Konsolidim në shkallë të gjerë dhe veprim të përbashkët institucional për një plan ambicioz të përshpejtuar për të rritur furnizimin me municione në Ukrainë. Këtë e demonstron Bashkimi Evropian dhe është gati të ndajë 2 miliardë euro për këtë..

botuar më 23-03-29 1.21.MD