Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ka rritje të investimeve të huaja

Bogdan Bogdanov
Foto: BGNES

“Në vitin 2022, eksporti i prodhimit të armëve nga Bullgaria u rrit me 200%. Vlera e tyre është më shumë se 1.6 miliardë euro. Rritja e të ardhurave është 220% krahasuar me vitin 2020”, tha për BNT ministri i ekonomisë Bogdan Bogdanov. Viti 2022 është i dyti nga 15 vitet e fundit me rritjen më të madhe të investimeve, shtoi ai. Trendi vazhdon edhe në vitin 2023. Për 4 muajt e parë të vitit, investimet në Bullgari u rritën me 60%. Ministri komentoi se çdo ditë takohet me investitorë ndërkombëtarë dhe kompani vendase që duan të zgjerojnë prodhimin e tyre dhe janë optimistë për pranimin e ardhshëm të Bullgarisë në Shengen dhe në Eurozonë. Interes më të madh ka ndaj rajoneve me infrastrukturë të zhvilluar si Plovdivi, e në vitin e fundit edhe Burgasi, i cili vitin e kaluar ishte në vendin e parë për tërheqjen e investimeve të huaja direkte. Po punohet për të caktuar  qytetet Ruse, Pleven dhe Vidin si qendra investimi në Bullgarinë Veriore, tha ministri.



Më shumë nga rubrika

Foto: Freepik.com

Rritje e punësimit në sektorin e IT-së në vendin tonë, dega tërheq specialistë edhe nga jashtë

Industria e software-it është biznesi më solidar dhe me përgjegjësinë më të madhe shoqërinë në Bullgari. Ai paguan taksa dhe sigurime që janë tre herë më të larta se mesatarja për vendin, nxit konsumin në ekonomi, është një investitor i madh në ndryshimin..

botuar më 23-12-19 7.25.PD

Rënie të prodhimit dhe të shitjeve tregon raportin vjetor i Dhomës bullgare të Tregtisë

Një rënie e ndjeshme në prodhimin dhe shitjet e kompanive në vendin tonë - ky është një nga përfundimet e sondazhit vjetor të Dhomës bullgare të Tregtisë për vlerësimin e mjedisit të biznesit në vitin 2023. Të ardhurat е kompanivе, të cilat janë..

botuar më 23-12-18 12.59.MD

Një kompani bullgare do të prodhojë verë në Zelandën e Re

Një kompani bullgare do të eksportojë verë në Zelandën e Re, njoftoi moneu.bg. Teknologët bullgarë nga kompania bullgare janë "të hapur" ndaj botës dhe ndajnë ëndrrën e përbashkët për të bërë verë në vende të ndryshme të botës. Ekspertët tregojnë se në..

botuar më 23-12-17 8.55.PD