Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2024 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Është një mit që sektori gri në ekonominë bullgare është më i madhi në BE

Dobrin Ivanov
Foto: BTA

Ekonomia bullgare po përmirësohet me ritme që e afrojnë atë me treguesin europian prej 85%. Hulumtimet e Shoqatës së Kapitalit Industrial, për 12 vitet e fundit, tregojnë se 23 për qind e ekonomisë së vendit ka dalë publike. Ekonomia bullgare po arrin përqindjen mesatare evropiane të ekonomisë legale, por mbetet shumë prapa liderëve në renditje, vendeve skandinave dhe Evropës Veriore. Që nga viti 2010, kur filloi studimi, pjesa e ekonomisë gri është tkurrur me 15 për qind, tha për BNR Drejtori Ekzekutiv i Shoqatës, Dobrin Ivanov. “Mendoj se Bullgaria është veçuar padrejtësisht si më gri dhe më e korruptuara”, theksoi Ivanov. Pati vetëm një ngadalësim të trendit gjatë krizës financiare të vitit 2014 dhe kulmit të pandemisë Covid-19 në 2020.

Më shumë nga rubrika

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

botuar më 24-02-26 10.58.PD

Parlamenti miratoi negociatat me “Hyundai” për njësitë e reja në centralin atomik “Kozlloduj”

Pas një debati të gjatë, parlamenti vendosi që deri më 15 prill të mbahen negociata ndërmjet centralit atomik “Kozlloduj”   - “Kapacitete të  Reja” dhe “Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd”. Kompania është përfshirë në listën e shkurtër të..

botuar më 24-02-23 2.56.MD

Në 5 vitet e ardhshme, biznesi ka nevojë për gjysmë milioni specialistë të rinj

Në një periudhë afatmesme, punëdhënësit presin rritje të lartë ekonomike dhe do të kërkojnë 243 mijë specialistë me arsim të lartë dhe 245 mijë me arsim të mesëm. 194 000 njerëz do të nevojiten në tregti, turizëm dhe transport. Industria do të..

botuar më 24-02-12 11.41.PD