Резултати : Autor Diana Cankova

Shën Gjergji Fitimprurësi na mëson të jemi të ndërgjegjshëm dhe të luftojmë kundër frikës

Sot festojmë Ditën e Shën Gjergji Fitimprurësit, por ky është shkas të shikojmë në vetveten – me sa e mbrojmë besimin tonë, me sa jemi vetëmohues në emrin e parimeve tona, me sa jemi të guximshëm që t’i deklarojmë me zë të lartë. A kemi nevojë për takim..

06.05.20 06:15 |

Paraskeva Nikolau nga Varna ka ndërtuar spitalin e parë te ne me mjete të dhuruara

Në bulevardin “Primorski” në Varna tashmë 150 vjet ngrihet një godinë e madhe, e cila tërheq vëmendjen e kalimtarëve me madhështinë dhe bukurinë e vet. Në këtë ndërtesë solide dikur ka funksionuar spitali i parë i ndërtuar me mjetet e bamirësit Paraskeva..

03.05.20 06:20 |

Martina Bjanov - një infermiere bullgare në vijën e parë të luftës kundër koronavirusit në Vjenë

Martina Bjanov nuk ka arritur të realizojë ëndrrën e saj të bëhet aktore, por jeta e vendos në skenën më të madhe - me heronj të vërtetë, historitë e të cilëve, mjerisht jo gjithmonë përfundojnë me një fund të lumtur. Pasi e ka evituar takimin e vet..

01.05.20 06:35 |

Psikologia Dimitrina Prodanova: Pandemia është shans për kultivimin e vlerave të rëndësishme te fëmijët

Të kyçur në shtëpitë për shkak të koronavirusit fëmijët aty mësojnë, bëjnë ushtrime, komunikojnë, luajnë. Mirëpo, çfarë ndodh me psikikën e tyre përderisa jetojnë midis katër mureve me shkollë online dhe me miq online? “Sikur për ne të..

27.04.20 14:53 |

Anka Llambreva është udhëtarja e parë bullgare rreth botës

Në vitin 1928 një bullgare e re hipi në avullore për të shkuar në anën tjetër të botës. Me një zemër të guximshme dhe e ethur për dije dhe përjetime të reja, ajo filloi jetën e saj aventureske plot me zbulime, gjeste altruiste dhe patriotizëm...

25.04.20 06:45 |

Aktorja Neli Çunçukova: Nuk duhet të sabotojmë veten kur jeta na ofron lumturi dhe sukses

Në vitet të adoleshencës ajo vendosi shenja për fatin e vet në mënyrë që ai ta shpie atë pikërisht atje ku vetë ajo dëshiron. Si ndihesh kur dritat papritmas fiken dhe çdo ditë vjedhin nga liria jote? “ Përdor imagjinatën time ”..

24.04.20 12:12 |

95 për qind e nxënësve në Bullgari mësojnë në distancë

Nxënësit kanë dëshirë të kthehen sa më shpejt në klasat e mësimit, pasi tashmë tri javë me radhë ata mësojnë në distancë. Sipas informacionit të Agjencisë Telegrafike Bullgare (BTA) 700 mijë nxënës dhe 60 mijë mësues bullgarë janë përfshirë në këtë..

11.04.20 06:10 |

COVID-19: Më se 200 ndërmjetës shëndetësorë janë në vijën e përparme në punën me grupet e pakicave

Të mbyllur prapa kordonëve të policisë, mijëra njerëz janë në nevojë në lagjet e romëve. “Uria po vjen për gjithnjë e më shumë familje në nevojë, por problemi i tyre nuk gjen zgjidhje adekuate”, thekson profesori Ivajllo Tërnev, shef i klinikës në..

07.04.20 14:55 |
Gjimnazi “Rajna Knjaginja” në qytetin Haskovo

Kriza me koronavirusin nxori nga zemrat tona virtyte si simpatia dhe mirësia

Të mësuar me jetën tonë të përditshme, me fytyrat e ngrysura, me apatinë ndaj nevojtarëve, me reagimet e nervozizmit dhe të mostolerancës, në këto ditë të sprovave gjithnjë e më shumë nxjerrim nga vetja të mirën e fshehur. Të prekur nga reportazhet për..

31.03.20 12:38 |

Do të luftojmë frikën nga koronavirusi me informacion të besueshëm

62 për qind e bullgarëve kanë frikë se mund të infektohen me COVID-19, tregojnë të dhënat e një sondazhi të asociacionit Gallup International. 58 për qind janë bullgarët të cilët besojnë në teoritë konspirative dhe kanë deklaruar se virusi është përhapur..

24.03.20 15:19 |