Резултати : Autor Agapi Jordanova

Athina e konsideron Sofjen si një partnere strategjike

Dimitrios Hronopulos është ambasadori i ri i Greqisë në Bullgari. Ai mbërriti para pak kohe në Sofje, por tashmë është ngjitur në malin Vitosha sepse bashkëshortja e tij pëlqen shumë që të ecë më këmbë dhe të zbulojnë kryeqytetin bullgar, duke shëtitur..

28.10.19 16:40 |

Teatri i kukullave na çon në një përrallë të bukur japoneze

Ditët e Kulturës Japoneze në Bullgari qenë shkak që në Teatrin e Ushtrisë Bullgare në Sofje të prezantohet teatri i kukullave për fëmijë dhe të moshuar, i cili pushton me ngjyrat dhe ekzotiken e Tokës së Lindjes së Diellit. “ Princi i Detit dhe Princi..

12.10.19 14:05 |

Ivajllo Vasilev me çmim të parë nga konkursi “Shtellkunçik” në Moskë

Ivajlloja është vetëm 11 vjeç, por tashmë ka grumbulluar shumë përvojë muzikore, e cila shtohet me çdo një dekoratë të ardhshme. Duart e këtij djali “lëvrijnë” – thotë për të bullgari Vlladimir Vlladimirov, pedagog në piano në qytetin Madrid...

02.01.19 13:09 |
Zëvendës ministri i kulturës Amelia Gesheva , docenti doktor Hristo Popov, Shkëlqesia e Tij ambasadori i Greqisë Grigorios Vasillokonstandakis dhe doktoresha Polikseni Adam-Veleni në hapjen e ekspozitës.

Një ekspozitë tregon bashkëpunimin midis arkeologëve bullgarë dhe grekë

Në Muzeun Arkeologjik në Sofje është renditur ekspozita “Greqia – Bullgaria: Ura kulturore për përparim dhe zhvillim”. Bëhet fjalë për 11 pllakate, të cilat prezantojnë bashkëpunimin transkufitar midis të dyja shteteve në fushën e arkeologjisë...

12.10.18 11:29 |
Maja Vihren

Adhuruesit e malit festojnë Bashkimin në Pirin

Një grup adhuruesish të malit vendosën ta shënojnë Bashkimin e Bullgarisë me një trekking katërditor në Pirin. Udhëheqësi i tyre i certifikuar malor është Dimitër Dimitrov. Ai u tërhoq nga mali që si fëmijë. Së pari sepse rrënjat e tij janë në..

06.09.18 09:15 |

Detyra më e rëndësishme e mediave publike është të thonë të vërtetën

Financimi i pamjaftueshëm, zhvillimi digjital dhe angazhimi i publikut të ri janë sfidat, para të cilave qëndrojnë të gjitha mediat publike në Evropën Juglindore – u bë e qartë gjatë kohës së forumit të organizuar nga Radioja Kombëtare Bullgare...

21.05.18 16:01 |

Radioja Kombëtare Bullgare organizoi takim të Mediave Publike të Evropës Juglindore

Krahas samitit “BE-Ballkani Perëndimor” në Bullgari u zhvillua edhe takimi i udhëheqësve të mediave publike të 12 shteteve të Evropës Juglindore. Ftesa ishte bërë nga Radioja Kombëtare Bullgare dhe me përkrahjen e Bashkimit Evropian të Radio..

18.05.18 17:33 |

Shkolla Kombëtare e Vallëzimit në Sofje në hap me kohën

“ Çdo një shkollë profesionale për vallëzim, është e detyruar të ketë shembuj dhe fragmente nga tre shkollat bazë të baletit-franceze, ruse dhe daneze, thotë drejtori i Shkollës Kombëtare të Vallëzimit në Sofje ", Bojko Nedellçev. " Më shpesh..

29.04.18 09:35 |

Valdis Dombrovskis: “Rruga drejt Eurozonës është e gjatë dhe e vështirë, por ia vlen”

Përfaqësia e Komisionit Evropian në Bullgari zhvilloi nismën e vet të radhës “Dialogë me qytetarët” me bashkëbisedues Zëvendës Kryetarin e Komisionit Evropian Valdis Dombrovskis, i cili përgjigjet për euron dhe dialogun social, dhe Zv...

27.04.18 14:43 |

Një ekspozitë hap dyert e Malit të Shenjtë

Me një ekspozitë me titull “Përpara pragut të Malit të Shenjtë” filluan festimet, lidhur me 130 vjetorin e themelimit të Universitetit të Sofjes “Shën, Shën Klimenti i Ohrit”. Autor i fotografive të treguara është Dimitris Lluzikiotis /Greqi/, i..

07.02.18 12:25 |