Резултати : Autor Fenya Dekalo

Amalia Aronova: "In Bulgaria it didn't matter if you were Bulgarian or Jewish"

The majority of Bulgarian Jews are poor craftsmen or ordinary workers. Growing up among Greeks, Armenians, Turks and Gypsies, the ordinary Bulgarians cannot understand the struggle against the Jews. The racial issue is alien to them.” This is how..

10.03.21 13:48 |

Jeki Amir kthehet tek rrënjat e saj në Bullgari

Ajo është një shkrimtare izraelite me rrënja bullgare. Jeki Amir i shkruan tregimet dhe romanet e saj në hebraisht, por përshkruan në to fëmijërinë e vet në Bullgari, si dhe shokun kulturor pas mbërritjes në Izrael. Ajo ka lindur në Sofje, ndërsa..

28.02.21 11:55 |
La Dra. Anat Livne en la inauguración de la exposición

Descendiente de judíos búlgaros exhibe el archivo de Janusz Korczak

Un año más ha llegado el 27 de enero, día en que en el año 1945 serían liberados los pocos sobrevivientes de los prisioneros en el campo de concentración nazi de Auschwitz. Décadas más tarde, la ONU convirtió aquella fecha en Día Internacional de..

27.01.21 09:41 |
Doktor Anat Livne gjatë hapjes së ekspozitës “Varshava hebre: Historia e frymës njerëzore” në muzeun “Bejt Lohamej-Ha-Geataot” - janar 2018

Një pasardhëse e hebrenjve bullgarë tregon arkivin e Janusz Korczak

27 janari është dita në të cilën gjatë vitit 1945 lirohen të mbijetuarit e pakët të shpëtuar në kampin e përqendrimit në Auschwitz. Dhjetëvjeçarë më vonë OKB-ja e kthen datën në një Ditë Ndërkombëtare për të përkujtuar Holokaustin, duke inkurajuar jo..

27.01.21 07:10 |

Bulgar Аlbert - Bulgaristan’ı kalbinde taşıyan akordeoncu

2021 y ılı öngünlerinde İsrail Görme Engelliler Derneği büyük ödülüne Bulgar Albert’i ( Albert Bulgarina) layık gördü. Bu, İsrail’deki Bulgaristan göçmenlerinin uzun yıllar boyunca görmeyen istidatlı çocuklara karşılıksız akordeon dersleri veren..

17.01.21 05:50 |

Albert Bullgari – fizarmonicisti i cili ruajti Bullgarinë në zemrën e vet

Në vigjilje të vitit 2021 Bashkimi i Njerëzve me Çrregullime të të Parit në Izrael ia dorëzoi çmimin e vet më të madh Albert Bullgarit. Kështu të shpërngulurit bullgarë në Izrael e quanin fizarmonicistin, i cili vite me radhë i mësonte falas fëmijët e..

15.01.21 07:05 |

Nora Mihajllova për udhëtimin e saj mes botëve dhe poezisë në fotografi

Para vitesh ëndrra e Nora Mihajllovës ka qenë për t’u bërë piktore. E ka realizuar nëpërmjet fotografisë, e cila e lejon për ta shprehur vetveten. Derisa e shoqëron të shoqin në misionet diplomatike nëpër botë, ajo fotografon detajet, njerëzit dhe..

17.12.20 07:10 |

Nora Mihajllova hap dyer midis kulturave të ndryshme

Të jesh bashkëshorte e një diplomati nuk është detyrë e lehtë. Deri diku kjo është edhe fat, edhe mision në realizimin e lidhjes midis kulturave të ndryshme. Kështu e sheh rolin e vet Nora Mihajllova, e cila përveç se e prezanton vendin tonë në rrethet..

14.12.20 06:10 |

Bulgarian Nora Mihaylova opens doors between different cultures

Being the wife of a diplomat is not an easy task. To some extent, this is both a vocation and a mission in making the connection between different cultures. This is how Nora Mihaylova sees her role, as in addition to representing Bulgaria..

21.11.20 08:55 |

Diko Zonana – when kindness opens the way to generosity

Sometimes a son can turn his father's life upside down, despite his choice to follow the set and trodden path. This is what happened with Diko Zonana from Israel - fate turned so that it completely changed his life and worldview. And at the..

24.10.20 06:10 |