"И се ронят годините, като скъсан гердан..."

Преди 40 години, едно момиче от голямата равнина на Добруджа избира да живее и твори във Видин . Тя знае как да "заплете Дунав с Добруджански вятър", защото годините на живот в нашия град са я научили да го обича: "В доверие живея с този град,..

публикувано на 20.12.14 в 19:00

Валери Никифоров: "Когато човек вярва и има страх от Бога, живее в хармония"

В "Автобиография Северозапад" ще направим едно пътуване из живота на художника Валери Никифоров . Наскоро видинският творец отбеляза 60-годишен юбилей. Най-голямата си творба той завърши това лято- стенописа на църквата "Успение Богородично" в Ново..

публикувано на 13.12.14 в 19:00

На Формация "Север" с любов

На Никулден в "Автобиография Северозапад" ви срещаме с ръководителя на Формация "Север" Николай Антов (на снимката- в ляво). Тази година легендарната видинска група отбелязва 30 години от основаването си , а сладкодумният ни гост разказва за първите..

публикувано на 06.12.14 в 19:00

Фиданка Асенова: "Танците са в кръвта ми"

"Танцът не може без усмивка! Танцът показва душата на човека! Танците са в кръвта ми" - така започна нашият разговор с Фиданка Асенова в "Автобиография Северозапад" по Радио ВИДИН. Тя е ръководител и създател на женска танцова група "Фиданките"..

публикувано на 29.11.14 в 19:00

За традициите и отговорностите- разговор с кмета на село Кошава Галина Радионова

В това издание на "Автобиография Северозапад" ще ви разкажем за една жена, майка, баба, съпруга и ръководител. Тя е от видинското село Кошава . Целият й трудов стаж до момента е преминал в кметството на селото. Изкачила е стълбицата бавно, но сега..

публикувано на 22.11.14 в 19:00
Маестро Ивайло Кринчев- трети отдясно

Маестро Ивайло Кринчев: "Астрономията има много допирни черти с музиката"

В това издание на "Автобиография Северозапад" , ще ви срещна с маестро Ивайло Кринчев . Той завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София със специалностите "Хорово дирижиране" и "Оперно-симфонично дирижиране". Бил е..

публикувано на 15.11.14 в 19:00

Как любовта възкресява един хор

В "Автобиография Северозапад" ви срещаме с една жена "в полет". Албена Лисова е ръководител на Хор "Видин" при Читалище "Цвят", преподавател по пиано, корепетитор и учител по музика. Винаги е заета с поредния проект на хора, с урок, час или..

публикувано на 08.11.14 в 19:10

За грижата към изкуството- с Владимир Рогожаров

В Деня на народните будители, 1-ви ноември, в "Автобиография Северозапад" по Радио ВИДИН разговаряхме с един млад интелектуалец. Професията му е вълнуваща и необикновена. Той е художник, който прави копия на световноизвестни картини. Владимир..

публикувано на 04.11.14 в 18:00

Владимир Зарев: "Видин е част от човешката ми същност"

Ден преди Димитровден- духовния празник на Видин, в "Автобиография Северозапад" ви срещаме с писателя Владимир Зарев . Той, заедно с краеведа Христо Лишков, са удостоени със званието "Почетен гражданин на Видин". На тържествена сесия на Общинския..

публикувано на 25.10.14 в 18:00

Скулпторът Светлин Николаев: "Учете се от старите майстори"

Тази история, както всяка друга история, може да бъде разказана, а може и да не се разкаже... Но е по-добре да бъде разказана! Избрах я, защото хората като Светлин Николаев не са много. Той намира себе си в Емил от Льонеберя, герой от едноименния..

публикувано на 21.10.14 в 09:00