Росен Войнов: "Мечтая за повече зали, пълни със спортуващи деца"

В "Автобиография Северозапад" си говорим за емоцията и радостта от добре свършената работа, за дисциплината и самодисциплината, за спортния хъс, за успеха който се постига само, когато си обичаш работата и даваш всичко от себе си. А успехът в спорта е..

публикувано на 28.09.14 в 12:30

За спортната легенда на Видин- Петър Панков

Видин се сбогува с една спортна легенда- дългогодишният състезател и треньор по тенис на маса Петър Панков . В "Автобиография Северозапад" ще си припомним разговора с него и съпругата му Галя Панкова. Записите са от фонда на Радио ВИДИН от 2012..

публикувано на 12.09.14 в 20:00

Съединението и забравените му герои във Видин и региона

129 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия ще отбележим в днешното издание на Автобиография Северозапад. За битките и подвизите на видинските герои ще ни разкаже историкът от РИМ-Видин Христина Кирилова . За документите и..

публикувано на 06.09.14 в 16:05

Художникът Анатоли Илиев- продавач на спомени

В "Автобиография Северозапад" ни гостува художникът музикант Анатоли Илиев . Видях го до крепостната стена на "Баба Вида" във Видин , спрях до масичката му, отрупана със сувенири и картини, а той ми каза: "Може да ви шокирам, но аз започнах да..

публикувано на 31.08.14 в 15:15
Златка Георгиева, директор на ЦДГ

За каузата и битките на една учителка

"Учителите помнят всеки час раздали младостта си на децата, те в песните изпяват своя глас и с устните отключват светлината."   В предаването "Автобиография Северозапад"  разказваме автобиографията на г-жа Златка Георгиева , директор на..

публикувано на 26.07.14 в 19:05
Георги Костадинов (вторият отляво) с читалищни дейци

Георги Костадинов: "Северозападният фолклор е уникален"

За магията на Северозападния фолклор говорим в това издание на "Автобиография Северозапад" с главния герой в предаването- Георги Костадинов . Той е оркестрант-музикант от състава на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав" във Видин . Гостът ни..

публикувано на 13.07.14 в 17:20

По-лично за Симфониета Видин

Преди 65 години във Видин се е случило едно знаменателно събитие. Група идеалисти полагат основите на Държавния симфоничен оркестър в града ни. Този културен институт има бурна и преломна история. Съхранен е благодарение на друга група идеалисти и..

публикувано на 05.07.14 в 19:00
Лео Богдановски с Богдана Карадочева и Йорданка Христова

В "Автобиография Северозапад"- Лео Богдановски- говорещият със звездите

Животът ни е низ от срещи- "срещи случайни, срещи различни" както пее Мими Иванова в една от своите песни. Не всеки обаче е имал възможността за среща с известните хора, докосването до които може да те зареди с усмивка. Като среща с Катя и Здравко от..

публикувано на 21.06.14 в 18:30

Ели Лозанова за чепатите хора от "Резерват Северозапад"

Здравейте, уважаеми слушатели на Радио ВИДИН! Вероятно се питате защо днес аз- Петя Генова- ще разказвам автобиографията на Северозапада? Поканата дойде след чудната ми среща с членовете на сдружение "Резерват Северозапад" . Преди дни Обществото се..

публикувано на 15.03.14 в 20:24

Валя Илиева: "Аз съм стих, защото това е моята съдба"

ftp://admin.bnr.bg/radiovidin/Audio/2013/Predavania/05-10-2013 ABS VALIA ILIEVA.mp3 Поезията е водеща тема в това издание на предаването "Автобиография Северозапад" . За изкуството на Евтерпа ще говорим с поета и преводач от испански език Валя..

публикувано на 01.11.13 в 15:56