Едно

Едно - предаване за хората с увреждания. Нека формираме ново мислене и отношение към тях и да стимулираме активна позиция за пълноценен живот и реализация. Заедно да покажем готовността на обществото за съпричастност към хората с увреждания и активната ни гражданска позиция за решаване на техните проблеми в адаптиране на жизнената среда и пълноценното им участие в обществения живот. Очаквайте ни в неделя, за да намерим заедно информация, решения и помощ за хората с уреждания. Да променим нагласите си и отношението на обществото към различните от нас!


480 деца от Видинско получиха желаните подаръци от дарители

Общо 480 деца от област Видин получиха желаните подаръци благодарение на коледната кампания на сдружение "Операция: Плюшено Мече" , на която партньор е фондация "Подкрепа за реализация".  В дните преди началото на празниците деца от Видин,..

публикувано на 30.12.22 в 14:30
Албена Пенова

Албена Пенова за медиацията като начин за решаване на спорове извън съдебната зала

"Медиацията има специално място на сцената на разрешаването на човешките конфликти, без да измества или омаловажава който и да е друг от възможните участници", обяснява Албена Пенова. Тя е адвокат с дългогодишна практика, медиатор, а вече десет години..

публикувано на 23.12.22 в 17:28
Йоана Янкулова от ППМГ

Връчиха наградите от конкурса, посветен на екзарх Антим I

В навeчерието на Рождество Христово от Видинската  митрополия  обявиха резултатите от конкурс , посветен на живота и делото на  екзарх Антим I . Той е за стихотворение, разказ, есе, рисунка и филм. Мото на конкурса са думите на първия..

публикувано на 23.12.22 в 12:05

Незрящ младеж участва в пробег в Северозапада

Виктор Асенов е на 27 години. Обича бягането, планините и пещерите. Той самият е незрящ и доказва, че границите са само тези, които сами си поставяме. Търси нови изживявания, защото казва, че човек трябва да бъде изваден от зоната си на комфорт,..

публикувано на 12.12.22 в 09:50

Конкурс за коледна приказка обявиха във Видин

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин и Превантивно-информационният център към него обявиха конкурс за детско творчество "Коледна приказка". Конкурсът е за деца на възраст между 10 и 14 години, а максималният обем на приказката- до три..

публикувано на 25.11.22 в 15:28

Всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие от страна на партньора си

Изследване на Агенцията на Европейския съюз за основни права сочи, че 23 % от жените в България са жертва на сексуално или физическо насилие от страна на партньорите си, съобщи психологът от фондация "Асоциация Анимус" Ани Торозова:..

публикувано на 25.11.22 в 14:54

Победител в поетичен конкурс на Програма "Христо Ботев" представи книгите си във Видин

Носителят на наградата от поетичен конкурс за незрящи на Националното радио Емил Георгиев представи книгите си във Видин. Заедно с поетесата Мария Славкова участва в 85-ия Литературен салон, който се проведе в читалище "Цвят 1870" във Видин...

публикувано на 11.11.22 в 17:15
Така изглеждаше първата у нас въртележка за деца с увреждания, когато беше монтирана във Враца

Счупиха люлка и въртележка за деца с увреждания във Враца

Повредени са съоръженията за деца с увреждания на детската площадка пред читалище "Развитие" във Враца. Те бяха осигурени със средства от дарения  и бяха монтирани преди три години. За изграждането им майки на деца в неравностойно положение..

публикувано на 11.11.22 в 16:09

Занаятчия с идея за трудово предприятие за хора с увреждания във Видин

Занаятчия, който живее във Видин, иска да създаде трудово предприятие за хора с увреждания. За целта  Андриян Стоянов  е регистрирал неправителствена организация и търси съмишленици. Той самият е ковач и до преди няколко години упражнявал..

публикувано на 08.11.22 в 15:21

"Капачки за бъдеще" - грижа за хората и природата

От скоро Видин е част от инициативата "Капачки за бъдеще". Видинският благотворителен клуб организира акция за почистване, която ще е този уикенд. В групата в социалната мрежа събират предложения къде да се проведе.  "Имаме фейсбук група. Казва се..

публикувано на 08.11.22 в 13:30