Как се развива религиозен туризъм в Бъняса

В предаването "Еко Свят" миналата седмица ви разходихме из румънския курорт на Черно море Аджиджа. Днес ще ви разкажем за два от големите манастири в съседната община Бъняса, за археологическия музей в село Адамклиси, в който са изложени експонати от..

публикувано на 28.11.19 в 16:05

Малко познатата Аджиджа с нови туристически маршрути

Аджиджа е част от румънска Добруджа, курорт на брега на Черно море. "Традициите и душата на хората от дадена област могат да бъдат изследвани само чрез разходки", смятат организаторите на туристическата обиколка за журналисти и туроператори. В нея..

публикувано на 21.11.19 в 18:40

Северозападът с над 20 предложения в "Изборът на българите"

25 са туристическите обекти от Северозапада, предложени за гласуване в годишните награди за туризъм на министерството на туризма. Претендентите са обявени на сайта tourismawards.bg. Това е четвъртото издание на наградите, които се утвърдиха като..

публикувано на 14.11.19 в 16:15

Пето зарибяване на язовир Кула

Пето зарибяване на язовир Кула направиха местните любители рибари. Средствата се събират от сдружение "Риболовен свят"- Кула от няколко месеца. С 500 лева се включва фирма в Кула, която превежда сумата по сметката на сдружението. Други 500 лева са..

публикувано на 07.11.19 в 17:33

Туристическа обиколка из забележителности от Видин и Монтана

Туристическа опознавателна обиколка по маршрути в областите Видин и Монтана и Долж в Румъния проведе Сдружение "Регионални партньорства за устойчиво развитие - Видин". В групата участваха български и румънски журналсти и туроператори, сред които беше..

публикувано на 07.11.19 в 16:59

Стартира кампания за купуване на предаватели за лешояди

Нови 10 лешояда от Врачанска планина ще бъдат екипирани с GSM/GPS предаватели, за да продължат екоорганизациите да следят и откриват своевременно дали има отровени птици. Цената на един GPS/GSM крилен предавател е 1000 евро. Това е най- ниската цена за..

публикувано на 07.11.19 в 16:42

Защо е важно младите хора да търсят решения на екологичните проблеми

Рая Христова и Мария-Магдалена Славчева са ученици от 10 "Г" клас на Профилираната природо- математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Паралелката е с профил "Природни науки". Момичетата се интересуват от екологични проблеми и решенията за..

публикувано на 31.10.19 в 15:27

Зарибиха язовира край Ошане

Зарибяване на язовир Ошане в община Белоградчик направиха местни любители риболовци. Събирали са лични средства и с парите е купен забирителен материал. На зарибяването са присъствали инспектори от ИАРА във Видин, каквото е изискването по закон. За..

публикувано на 31.10.19 в 14:15

Събират средства за зарибяване на язовир Дъбника

Любители риболовци от Враца учредиха тази година сдружението "Заедно за язовир Дъбника". Идеята възниква след развалянето на концесията, продължила 6 години. "Събрахме се тук в града и решихме да направим едно сдружение, което да се бори да..

публикувано на 31.10.19 в 14:05

Музеят в Оряхово представи Северозапада на туристически форум

Историческият музей в град Оряхово участва в конференция "България - скритата арт дестинация: между Дунав и Черно море". С презентации и предложения участваха специалисти в областта на историческото наследство, представители на музеи и други..

публикувано на 17.10.19 в 15:52