Учителката Маша Викторова - отдадена изцяло на професията си

Дългогодишният учител по история Маша Викторова е главна героиня в това издание на "Калейдоскоп".  През целия си професионален път тя работи само и единствено в селски училища, не в елитни гимназии. И успява да докаже, че децата във всички..

публикувано на 15.04.23 в 18:10
Снимка: Радостин Иванов Личен архив

Художник от Лом експериментира във всяка своя картина

Днешното издание на "Калейдоскоп" е посветено на изкуството и на  неговата катарзисна роля в живота на творците, а защо не и на обикновените хора. Защото изкуството се създава, за да ни докосва със своята красота и сила, да ни  радва  със своите..

публикувано на 08.04.23 в 18:10

Росица Гергова, родов терапевт: Дошло е време на родово осъзнаване

Замисляли ли сте се, че това, което са преживели нашите прабаби и прадядовци,  ние днес го живеем и повтаряме и имаме възможност да го променим към съзидателно, а не разрушително. И когато научаваме повече за рода си, откриваме себе си – кои сме..

публикувано на 01.04.23 в 18:15

Родолюбиво семейство възстановява българските традиции и духовност

Нематериалното духовно наследство е темата на днешното издание на предаването "Калейдоскоп", гостуват ни семейство Пламен Иванов и Десислава Иванова - едно родолюбиво семейство, не само на думи, а и на дела.  Пламен е роден във Видин, Десислава..

публикувано на 11.03.23 в 18:05

Певецът Любен Захариев: Народната музика е визитката на българите пред света

В това издание на "Калейдоскоп" гостува Любен Захариев, известен изпълнител на народни песни и виртуозен акордеонист.  Той  е роден на 20 септември 1952 г. в село Винарово, което съхранява и днес традициите от миналото, село, което и днес е живо, в..

публикувано на 18.02.23 в 18:10

Нинко Груев: Журналистиката ме научи на човешка топлина и искреност и да отстоявам истината

Всяка сутрин видинчани, които обичат да се разхождат в Крайдунавския парк, могат да видят възрастен човек, който крачи с равномерен ход,  целеустремено по крайбрежната алея, от Синагогата до Колодрума.  Това е  видинският журналист  Нинко Груев, днес -..

публикувано на 01.10.22 в 19:00

Галин Василев - фотографът, който ни кара да се замислим

В това издание на "Калейдоскоп" ви срещаме с  Галин Василев е едно момче, израснало в българския Северозапад, на брега на голямата река, в град Лом.  Той е на 24 години и се занимава с изкуство, с фотография, с дрон-фотография, с видео и..

публикувано на 24.09.22 в 19:00

Рени Митева - учител и творец

Броени дни преди 15 септември, първият учебен  ден за българските ученици, в "Калейдоскоп" сме ви приготвили среща с  един редови български учител. Това е Рени Митева, която работи като начален учител в ОУ "Христо Ботев" в Мездра, с едно уточнение -..

публикувано на 10.09.22 в 18:25

Илона Иванова: Обичам да се предизвиквам, любопитна съм към света

В това издание на "Калейдоскоп" ще властват музиката и любовта към музиката. Причината е  оперната певица Илона Иванова , чиито живот е свързан с музиката.  Родена е на 15 юли 1991г. в град Мездра . Баща ѝ по професия е музикант, арфист, по-късно..

публикувано на 30.07.22 в 18:50

Матей Матеев: Удовлетворен съм, че съм оставил нещо за този град, за това училище

Матей Матеев е главният герой на този брой на "Калейдоскоп".  Видинчани го познават, тъй като той работи дълги години в образованието, като организатор, като директор, като учител. С вързал е голяма част от живота си с видинското училище ОУ "Иван..

публикувано на 09.07.22 в 18:45