Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин подаде оставка като ръководител на българските социалисти в ЕП

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Ивайло Калфин подаде оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей Станишев Калфин пише:

Аз съм изправен пред абсурден избор между идеите и партийното ръководство, които се оказват все по-несъвместими. Както и досега, за себе си имам ясен и дългосрочен отговор на този избор. Той е в полза на идеите.

Калфин остава член на българската делегация на социалистите и на парламентарната група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП.

Оттеглянето на Калфин става във времето, когато гражданската инициатива АБВ на Георги Първанов отново се активира в политическото пространство, като бе обявено, че именно Ивайло Калфин ще оглави алтернативната листа на движението за евроизборите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Буруджиева за Калфин: Това е медийна кампания, далече от всякакви идеи и много близо до политически постове и опит за власт

Депутатът от БСП Татяна Буруджиева не знае какви свои идеи не е могъл да реализира Ивайло Калфин. Евродепутатът е подал оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей..

публикувано на 13.01.14 в 12:36

Вигенин: Вероятно отдавна има разминавания между идейните виждания на Калфин и БСП

Според министъра на външните работи Кристиан Вигенин напускането на Ивайло Калфин няма да се отрази на отношенията на БСП с Групата на социалистите в Европейския парламент, нито със самата Партия на европейските социалисти. Вероятно отдавна има..

обновено на 13.01.14 в 14:31

Мая Манолова определи като предателство оттеглянето на Калфин

Преди заседанието на временната комисия за Изборния кодекс депутатът от БСП Мая Манолова определи като предателство към социалистическата партия оттеглянето на Ивайло Калфин: Поведението на Ивайло Калфин е разочароващо, защото БСП инвестира..

публикувано на 13.01.14 в 15:20

Валентин Вацев: Не очаквам разцепление на БСП след оставката на Калфин

Анализаторът и преподавател Валентин Вацев не очаква разцепление на БСП след възраждането на проекта АБВ и оставката на Ивайло Калфин . Вацев обаче заяви пред "Хоризонт", че партията се намира в задънена улица :  Аз не очаквам разцепление. БСП е..

обновено на 13.01.14 в 16:23