Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Вацев: Не очаквам разцепление на БСП след оставката на Калфин

| обновено на 13.01.14 в 16:23
Снимка: БГНЕС

Анализаторът и преподавател Валентин Вацев не очаква разцепление на БСП след възраждането на проекта АБВ и оставката на Ивайло Калфин. Вацев обаче заяви пред "Хоризонт", че партията се намира в задънена улица

Аз не очаквам разцепление. БСП е в такова състояние днес, в което тя не може да бъде разцепена. Група политически функционери, начело с Георги Първанов просто не удържат на напрежението и там няма нищо друго. Истината е, че всъщност няма никакво значение кой ще бъде евродепутат за България. Идеята, че някой може да създаде лява партия, както се създава фирма, е ужасно демоде и ужасно невярна. Става дума за интегритета на БСП, за която дори и привържениците на Станишев са съгласни, че там нещата не вървят. Става дума за това, че БСП в електорален, политически, морален и идеен план е наистина в задънена улица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ивайло Калфин

Калфин подаде оставка като ръководител на българските социалисти в ЕП

Ивайло Калфин подаде оставка като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. В писмо до лидера на БСП Сергей Станишев Калфин пише: Аз съм изправен пред абсурден избор между идеите и партийното ръководство,..

публикувано на 13.01.14 в 12:43