Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кукли от лед в театър „Ателие - 313”

Снимка: архив на „Ателие - 313”
„Ледено” е експериментален куклен моноспектакъл, който разказва за една затворила се в ледената си кухня магьосница. Тя се казва Мемория и отдавна живее единствено със своите заледени спомени. Връзката между паметта и застиналата в определена форма вода, е основна линия, която се изследва и развива във фабулата и в актьорската игра.
Ледът е „сценичен материал”, партньор, изразно средство, което „говори”. На сцената се появява истинска артикулирана кукла от лед, която се топи пред очите на публиката по време на целия спектакъл -  сериозно технологично предизвикателство, което има своята смислова функция в историята. Тя, както и визуалното решение, се раждат от съвместната работа на артистите Милена Миланова, Мира Петрова и Огняна Серафимова, в процеса на експериментиране и творчески синтез.
В „Ледено” се засягат проблеми, които могат да достигнат както до детската, така и до възрастната публика: за самотността, страха от новото и външното, смелата самоотверженост и силата на искреното желание.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!