Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Абонати от Монтана призовават за тих протест: Изключете мобилните на 088* за два часа

Група абонати на един от мобилните оператори в България организира тих граждански протест срещу поредното забавяне на сметките. Ето какво писаха до РАДИО ВИДИН засегнатите от проблема:

"Ръководството на този оператор смята, че стои над всякакви закони в нашата страна и членовете на това ръководство се чувстват недосегаеми. За тях думата "коректност" е напълно непозната. Замълчахме и приехме забавянето на сметките през миналата година- всичко това се правело за облекчение и удобство на техните абонати. Сегашното забавяне от 3 месеца сигурно пак ще обяснят горе-долу по същия начин. И също ще искат да се платят всички натрупани сметки в рамките на един месец... Очакваме, ако се оставят така нещата, следващия път да има забавяне от 6 месеца"- се казва в писмото.

Гражданската група призовава всички абонати на 088*, които имат чувство за гражданско достойнство, на 30 април 2011 година, събота, да изключат мобилните си телефони за 2 часа, от 11.00 до 13.00 часа.

"Крайно време е ръководството на този оператор да разбере, че трябва да бъде в услуга на своите абонати, защото без тези доверчиви клиенти те как ще съществуват?! Надяваме се, че много хора няма да останат равнодушни към този пореден гаф на мобилния оператор и ще се присъединят към нас", завършва писмото на групата недоволни абонати на въпросния оператор.

"Чашата на търпението просто вече прелива"- каза в "Посоките на делника" редовна слушателка на РАДИО ВИДИН, която се е включила в инициативната група, обявила тихия протест в събота.

Вижте още

Ще има ли втори тест за здравната система след коронавируса

След месеци без посещения при лекар по време на извънредното положение, повече са чакащите сега пред кабинетите на медиците. Според Първан Симеонов от  Центъра за обществени и политически изследвания "Галъп Интернешънъл" , наплив от пациенти след коронавируса ще е втори тест пред здравната система. 15% от българите са имали..

публикувано на 03.06.20 в 16:46

Приключват процедурите преди старта на новия път Видин-Ружинци

До месец и половина се очаква да започне изграждането на новия магистрален път Видин-Ботевград в отсечката  Видин - Ружинци, съобщи кметът Цветан Ценков. Новото трасе е отразено в Общия устройствен план на Община Видин.  С решение на Министерски съвет се чака да започнат процедурите по отчуждаване на имотите и обезщетяване на собствениците на..

публикувано на 03.06.20 в 16:04

Достойни ли сме за Ботев?!

Днес честваме подвига на Христо Ботев и почитаме паметта на всички загинали за свободата и независимостта на България. Поетът-революционер- останал завинаги на 28 години, но оставил неоценимо наследство от гениални стихове, ярка публицистика и проза и дал живота си за това сега да можем да се наречем свободни. Днешният ден е повод да се замислим, че..

публикувано на 02.06.20 в 13:22

Музиката през детските очи

На 1 юни ви срeщаме с талантливи деца от Северозапада. С детски песни и празнично настроение ще отбележим Деня на детето в ефира на Радио ВИДИН. Вокална група "Детски свят"- град Мездра е създадена през 2001 година. За тези 19 години много талантливи деца са се докоснали до магията на песента. Ръководител на групата е Анета Петкова :..

публикувано на 01.06.20 в 14:17

В Плешивец се притесняват при всеки проливен дъжд

В ружинското село Плешивец не могат да забравят трагедията от 2014 година, когато заради обилните дъждове местната река преля и наводни къщите и стопанските постройки. Преди няколко дни поройни дъждове и буря за малко не предизвикаха нов потоп там. Селото се размина само с наводнени мазета и отнесена настилка на десетина улици.  "Подобни..

публикувано на 29.05.20 в 17:00

След извънредното положение: Хайде на хорото, но без да се докосваме!

На 24 май работещи в танцови музикални школи излязоха на протест пред Министерския съвет, за да изразят негодуванието си, че школите са все още затворени като част от мерките срещу коронавируса. След протеста танцовите зали, театрите и оперите вече могат да работят и на закрито при определени изисквания. Ще се справят ли самодейните състави и..

публикувано на 28.05.20 в 14:48

Станахме ли по- дисциплинирани заради коронакризата

Кризата, която ни връхлетя в началото на 2020 година се отрази негативно върху всички сфери на социалния и икономическия живот на жителите на много страни по света. Хората не бяха подготвени за подобно предизвикателство и в началото дори много от тях изпаднаха в паника от събитията, които възникваха час след час и неизвестните ставаха все повече и..

публикувано на 27.05.20 в 12:22