Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съкращават учители във Видин

Няколко учители от Професионално-техническата гимназия "Васил Левски" във Видин са получили предизвестия за освобождаване от длъжност. Причината- намаления обем работа, заради непопълнени паралелки.

"Демографският срив в региона е в основата на нереализирания прием на някои от заявените паралелки след 7- ми и 8- ми клас във видинска област. Това е и причината за предстоящи съкращения на учители"- каза за РАДИО ВИДИН председателят на видинската структура на Синдиката на българските учители и директор на Професионална гимназия по облекло и хранене Евлогия Манджукова. По думите й в ръководеното от нея учебно заведение засега не се очакват съкращения, но в останалите училища ще има още освободени от работа педагози. "Броят на съкратените учители ще стане известен през септември"- допълни Манджукова.

Синдикалният лидер посочи, че още миналата година е внесла в Община Видин предложение за Колективен трудов договор, в който са регламентирани условията на труд, трудовите възнаграждения и обезщетения, работното време и отпуските. "Информацията ми е, че проектът се обсъжда в отделните дирекции на общинската администрация и би трябвало преди началото на новата учебна година да седнем на масата на преговорите"- допълни Евлогия Манджукова.
По публикацията работи: Пенка Милушева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Георги Кадиев

Георги Кадиев води листата на "Солидарна България" във Видин

Коалиция "Солидарна България" подаде документи за регистрация на листа във Видин за участие на парламентарните избори на 9 юни. Петима са кандидатите за народни представители, а водач е Георги Кадиев  - икономист и бивш заместник-министър на финансите. Родом не е от Видин, но по думите му, личен елемент прави избора му лесен. Съпругата му е..

публикувано на 07.05.24 в 15:03

Още два случая на коклюш в област Монтана

Възрастен мъж и дете са потвърдени с коклюш в област Монтана .  Мъж на 70 години от бойчиновското село Владимирово и 11-годишно момче от Лом са установени с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Дядото сам е решил да си направи тест, който е положителен. Мъжът е самотно живеещ и няма контактни лица, уточниха от РЗИ. Другият..

публикувано на 07.05.24 в 14:56

Беседа за изначалното родово познание ще се проведе във Видин

Беседа за изначалното родово познание и пазенето на традициите ще се проведе в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" във Видин днес, 7 май. Лектор ще бъде родовият терапевт Росица Гергова, която се определя и като родолог, пазител на българщината, и обучител:   "Идвам във Видин за трети път и моето посещение е..

публикувано на 07.05.24 в 13:00

Пътни полицаи задържаха пил шофьор след преследване в Берковица

Шофьор на 41 години от село Горна Лука, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол , е задържан след преследване в берковската местност „Йончови ханове“ , съобщават от полицията в Монтана. Водачът отказал да се подчини и да спре на подаден сигнал от служители на сектор "Пътна полиция“. При извършената проверка на шофьора са отчетени 2,00..

публикувано на 07.05.24 в 12:00

Двама жители на Градец влязоха в ареста за кражба на автомобил

Двама жители на село Градец са били задържани в полицейския арест за противозаконно отнемане на автомобил, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Деянието е установено на 4 май. Колата била паркирана пред нощен клуб в кв. „Калето“ във Видин. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия към 8.30 часа служители на Районно..

публикувано на 07.05.24 в 11:23

Партии заложиха на познати кандидати във Враца

Красен Кръстев е водач на листата от кандидати за депутати на коалицията ГЕРБ-СДС за област Враца . От регистрацията на претендентите на фаворита за най-много места в следващото Народно събрание личат познати имена – втори е досегашният депутат Мартин Харизанов, а трети е Мирослав Аспарухов. От БСП вече обявиха, че бившият кмет на Мездра..

публикувано на 07.05.24 в 09:52
Кандидатите за народни представители от листата на коалицията се регистрираха в Районната избирателна комисия във Видин.

Михаил Миков е водач на листата на "ЛЕВИЦАТА!" във Видин

Коалиция от партии "ЛЕВИЦАТА!" подаде документи за регистрация на пълна листа с кандидати за народни представители в 5-и многомандатен избирателен район във Видин , съобщават от формацията. В нея влизат: Михаил Миков, юрист; Димитър Велков, икономист; Зоя Василева, фармацевт; Калоян Борисов, застраховател; Йоанна..

публикувано на 07.05.24 в 09:45