Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беседа за изначалното родово познание ще се проведе във Видин

2
Снимка: личен архив

Беседа за изначалното родово познание и пазенето на традициите ще се проведе в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" във Видин днес, 7 май. Лектор ще бъде родовият терапевт Росица Гергова, която се определя и като родолог, пазител на българщината, и обучител: 

"Идвам във Видин за трети път и моето посещение е дългоочаквано... Ще бъдат засегнати темите - когато в рода има вдовици, безбрачие, семейни раздели в няколко поколения, финансови проблеми, когато има алкохолизъм, зависимости, наркомания в няколко поколения в рода, когато има бездетие, онкологични заболявания, физическо насилие, самоубийства.

Какво означава това? Защо се повтарят, защо се проявяват тези модели отново и отново? И, разбира се, ще покажа и науча хората как да поправят тези родови модели и повтарящи се събития в рода. Именно чрез нашите стъпки и действия... Вие ще разберете накъде върви вашият род... Поне един е призван да възроди този род, винаги можем да променим себе си и рода си, за да са хармонични и благополучни нашите потомци. Всичко е много поетапно свързано... Разбира се, ще направим и визуализация, която е свързана с благополучието и благословията от предците към нас..."


Родовата беседа ще започне от 18:00 часа. 

Повече може да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

С "Парад на буквите" отбелязаха 24 май във Враца

Във Враца отбелязаха тържествено 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Честването на 24 май започна с “Парад на буквите”, в който участие взеха отличени ученици, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове. Трите знамена, представящи глаголицата, кирилицата и..

публикувано на 24.05.24 в 16:41

Във Видин отбелязаха тържествено Деня на светите братя Кирил и Методий

Видин отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май, с празнично шествие и церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата. Знанието, мъдростта, силата на просветата и словото са онези ценности, важни за нашето духовно извисяване, каза в словото си към..

публикувано на 24.05.24 в 15:09

С богата празнична програма отбелязаха 24 май в Лом

Днешният 24 май беше отбелязан в Лом с богата културна програма, пред сградата на Народно читалище „Постоянство 1856”. Кметът Цветан Петров поздрави ломчани с Деня на българската азбука, просвета и култура.  „Ние българите честваме днешния ден с особено чувство за национална гордост, с особена тръпка в сърцето, защото „и ний сме дали нещо на..

публикувано на 24.05.24 в 14:12

Монтана празнува 24 май

Стотици ученици, учители, представители на държавната и местната власт дефилираха на 24 май в Монтана.  Празничното шествие тръгна от най-стария храм „Св. св. Кирил и Методий" и завърши на площад "Жеравица" под звуците на духовия оркестър към народно читалище „Разум 1883". Кметът на Монтана Златко Живков и началникът на регионалното управление на..

публикувано на 24.05.24 в 13:05

Над 1500 нови чатитали регистрира за седмица библиотеката във Враца

1572-ма са новите читатели на Регионална библиотека „Христо Ботев“ Враца, получили регистрация и достъп до личен виртуален читателски профил в рамките на Националната библиотечна седмица. Врачанската библиотека се включи с програма и подарък абонамент в дните от 13 до 18 май, припомниха от културната институция. За първи път чрез библиотеката, Враца..

публикувано на 24.05.24 в 10:09

Изграждат нови места за спорт и отдих в община Ружинци

Нови четири места за отдих, спорт и игри ще бъдат изградени до края на годината в община Ружинци. Две от тях ще бъдат построени в детските градини в Ружинци и Дреновец, обясни кметът Александър Александров. "Целта е да се подобри образователната инфраструктура в двете учебни заведения, да се подобрят съществуващите съоръжения за игри, както и да..

публикувано на 24.05.24 в 09:30

Честваме Деня на светите братя Кирил и Методий

Днес, 24 май, честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празникът ще бъде отбелязан тържествено в целия български Северозапад.  Във Видин ще се проведе празнично шествие и награждаване на изявени деятели на културата, обясни Гергана Георгиева от Община Видин.  "Шествието..

публикувано на 24.05.24 в 08:00