Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Георги Първанов: "Консолидацията е пътят на успеха за БСП"

Президентът на България за периода 2002-2012 година- Георги Първанов предприе обиколка из страната, като тази седмица бе посветена на Северозападния регион. В събота той бе в Монтана, а в четвъртък се срещна с представители на партийните организации, членове и симпатизанти на БСП във Видин.

"Вече съм заявил, че ще се канидатирам за лидер на партията на предстоящия 48- и конгрес, който ще се проведе на 19- ти и 20- ти май в НДК. Затова започнах срещи и дискусии в различни населени места в България- за да разбера какви са нагласите и какъв е потенциалът на партията"- каза Георги Първанов. И добави още, че не се страхува от аналогията с Петър Стоянов, който след мандата си също се върна и оглави СДС с надеждата да го спаси, но последва още по-голям крах на изборите.

"Да не забравяме, че Петър Стоянов стана лидер на партията след като загуби президентските избори, а аз имам самочувствието на успешен президент два мандата. Излизам със същия, дори по-висок рейтинг от институцията, която съм оглавявал"- допълни Георги Първанов.

© Снимка: РАДИО ВИДИН

Въпреки упреците, които получи, че пилее партийната енергия, като кара членовете на БСП да избират между него и Станишев, Георги Първанов неколкократно повтори тезата си за консолидация в лявото политическо пространство. Според президента е необходимо провеждането на по- лява политика от БСП, привличането на млади хора в партията и отварянето й за коалиране с други политически формации и неправителствени организации.

Георги Първанов прогнозира какво ще бъде по своя характер следващото управление на България. Според него следващото правителство ще бъде ляво- центристко, но евентуалната победа на предстоящите парламентарни избори минава през сериозна дискусия в БСП за бъдещата й политика, както и през привличането на личности и експерти, доказали своите качества.

Вижте още

Липсата на редовен автобус до Старопатица е проблем за местните

Жители на село Старопатица в община Кула се оплакаха, че нямат редовни автобуси до Видин, а само в петък и неделя. Селото е с над 200 жители. "Казват, че имало малко пътници. Само в петък вечерта имаме от Видин за Старопатица и неделя сутрин и вечер. За лекарство да отидем до Видин няма с какво да отидем. Вече три месеца... Автобус в..

публикувано на 08.03.21 в 16:29

Осмомартенска „Музикална зона“: български песни с имена на жени

  В женския месец сме, в който има и празнични мартенски дни, следователно и по- малко работа, затова си заслужава да се поотпуснем и да се поглезим с нещо по-така – хем хубаво, хем женствено. Реших до края на женския месец март всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени, които се пеят на различни езици- български,..

публикувано на 08.03.21 в 09:35

В Монтана започна пролетното почистване

Пролетното почистване на Монтана започна от Слънчевата градина. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. Почистването е в няколко направления - изрязване на клони на дървета, които затрудняват нормалната работа на линейните оператори, почистване на изгнили дървета, миене на..

публикувано на 04.03.21 в 16:59
Каньонът на река Ръчене край село Камено поле. Снимка: ПП ВРАЧАНСКИ БАЛКАН

Възможности за туризъм крие каньонът на река Ръчене

Камено поле е село в община Роман. През него минава река Ръчене, която по пътя си образува живописни скални образувания, обявени за природни забележителности.  В Камено поле има още една забележителност- старинна каменна църква, известна като "Пустата църква". Каньонът на река Ръчене предлага възможности за туризъм, които все още не са използвани,..

публикувано на 25.02.21 в 17:20

Конкурс за детска фотография обяви ОДК- Козлодуй

Обявиха XII Областен екоконкурс за детска фотография на тема: "Птиците около нас", във връзка с 1 април- Международен ден на птиците. Домакин на конкурса е Клуб "Птици и екология" към Център за подкрепа за личностното развитие- Общински детски комплекс /ЦПЛР - ОДК/ в град Козлодуй с ръководител Петя Лазарова.  В конкурса могат да участват..

публикувано на 25.02.21 в 17:12

Общините с по-малко разходи за отопление и поддръжка след саниране

По- малко изразходвана електроенергия и по-малко вредни емисии в околната среда, съответно и по-малко средства за отопление. Това са само част от ползите за Общините от мерките за енергийна ефективност.  Белоградчик е една от общините в страната с най-много санирани сгради - не само жилищни, но и публични. "Няма нито една..

публикувано на 24.02.21 в 17:45

40 млн. лв. допълнително към "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19"

Допълнителен финансов ресурс от 40 млн. лв. е насочен към процедура "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19" с конкретен бенефициент Агенция по заетостта. По процедурата работодатели, самоосигуряващи се и общински предприятия от хотелиерството и ресторантьорството, транспорта и туризма могат да получат..

публикувано на 24.02.21 в 16:35