Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГОРД вече и във Видин

"ГОРД залага на успелите хора, отрича некомпетентното управление на България и ще работи за възстановяване на справедливостта и демокрацията в нашето общество"- заяви по време на посещението си във Видин евродепутатът Слави Бинев, председател на сдружението. Той заяви, че е време да се сложи край на "уредените мачове" и "служебните победи" както в спорта, така и в политиката.

Партньор на ГОРД на местно ниво ще бъде Гражданското сдружение "Аз обичам Видин".

"Те бяха единствените, които откликнаха на нашите т.нар. "писма на отчаянието", които изпратихме до всички институции с молба да помогнат на Северозапада"- обясни председателят на Асоцияцията на хотелиерите и ресторантьорите Ирена Александрова.

Приоритетното развитие на туризма в нашия регион бе подкрепено и от изпълнителния директор на Националния борд по туризъм и член на ГОРД Поли Карастоянова.

"Според мен Видин е естествен лидер в тази част на България и трябва да върне членството на страната ни в Дунавската туристическа комисия"- заяви Поли Карастоянова.

Председателят на ГОРД Слави Бинев изясни какво е отношението на учреденото от него сдружение с другите политически формации, които се роят напоследък, имат апетити към същия електорален сегмент и също се готвят да участват в предстоящите парламетарни избори.

"В момента наблюдаваме поход на новите партии, които истински се стремят към демокрация, срещу стария тоталитарен тип партии, които се интересуват само от собствените си победи, но не и от съдбата на народа", коментира Слави Бинев.

На срещата с видинчани като представители на ГОРД бяха и Румен Ралчев, които е заместник председател на сдружението, журналистът Иван Гарелов и Станислав Недков-Стъки.

Вижте още

Липсата на редовен автобус до Старопатица е проблем за местните

Жители на село Старопатица в община Кула се оплакаха, че нямат редовни автобуси до Видин, а само в петък и неделя. Селото е с над 200 жители. "Казват, че имало малко пътници. Само в петък вечерта имаме от Видин за Старопатица и неделя сутрин и вечер. За лекарство да отидем до Видин няма с какво да отидем. Вече три месеца... Автобус в..

публикувано на 08.03.21 в 16:29

Осмомартенска „Музикална зона“: български песни с имена на жени

  В женския месец сме, в който има и празнични мартенски дни, следователно и по- малко работа, затова си заслужава да се поотпуснем и да се поглезим с нещо по-така – хем хубаво, хем женствено. Реших до края на женския месец март всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени, които се пеят на различни езици- български,..

публикувано на 08.03.21 в 09:35

В Монтана започна пролетното почистване

Пролетното почистване на Монтана започна от Слънчевата градина. Изрязани са храсти, прикриващи локални сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. Почистването е в няколко направления - изрязване на клони на дървета, които затрудняват нормалната работа на линейните оператори, почистване на изгнили дървета, миене на..

публикувано на 04.03.21 в 16:59
Каньонът на река Ръчене край село Камено поле. Снимка: ПП ВРАЧАНСКИ БАЛКАН

Възможности за туризъм крие каньонът на река Ръчене

Камено поле е село в община Роман. През него минава река Ръчене, която по пътя си образува живописни скални образувания, обявени за природни забележителности.  В Камено поле има още една забележителност- старинна каменна църква, известна като "Пустата църква". Каньонът на река Ръчене предлага възможности за туризъм, които все още не са използвани,..

публикувано на 25.02.21 в 17:20

Конкурс за детска фотография обяви ОДК- Козлодуй

Обявиха XII Областен екоконкурс за детска фотография на тема: "Птиците около нас", във връзка с 1 април- Международен ден на птиците. Домакин на конкурса е Клуб "Птици и екология" към Център за подкрепа за личностното развитие- Общински детски комплекс /ЦПЛР - ОДК/ в град Козлодуй с ръководител Петя Лазарова.  В конкурса могат да участват..

публикувано на 25.02.21 в 17:12

Общините с по-малко разходи за отопление и поддръжка след саниране

По- малко изразходвана електроенергия и по-малко вредни емисии в околната среда, съответно и по-малко средства за отопление. Това са само част от ползите за Общините от мерките за енергийна ефективност.  Белоградчик е една от общините в страната с най-много санирани сгради - не само жилищни, но и публични. "Няма нито една..

публикувано на 24.02.21 в 17:45

40 млн. лв. допълнително към "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19"

Допълнителен финансов ресурс от 40 млн. лв. е насочен към процедура "Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19" с конкретен бенефициент Агенция по заетостта. По процедурата работодатели, самоосигуряващи се и общински предприятия от хотелиерството и ресторантьорството, транспорта и туризма могат да получат..

публикувано на 24.02.21 в 16:35