Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложба на екзотични животни е открита във Видин

© Снимка: РАДИО ВИДИН

Собственици на екзотични домашни любимци организираха изложба в мола във Видин. Там можете да видите таралеж албинос, чинчила, рибки, редки видове змии. Идеята е на Петя Александрова, управител на търговския център и собственик на две от експонираните змии. Любимците са подарък от нейния съпруг Краси:

"Той отдавна харесва змиите и след 10 години убеждаване най-сетне успя и вече си имаме не една, а две змии. Не ме е страх от тях, напротив- те са много лесни за гледане домашни любимци. Реших, че децата на Видин, трябва да се запознаят по-отблизо с тези симпатични животинки!" Петя има влечение към екстремните спортове, като гмуркането, а докато учи икономика в Монтана се запалва по безмоторното летене и скоковете с парашут- има над 30 скачания.

"В ежедневието си обаче се занимавам с много тривиални неща" Цялото семейство на Петя Александрова участва в грижите за домашните любимци, най-много допадат те на сина й Антонио, който е ученик в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин:

© Снимка: РАДИО ВИДИН

"Змиите са на мама, но аз се грижа за тях. Имам планове да ги направя поне 3 на брой! За това как се гледат змии, чета много, най-вече в интернет."


Две от змиите в мола са на Ники Петков- черна мексиканска кралска змия и азиатски тънкоопашат смок.

"Черната мексиканка е супер рядка змия, в Европа няма много женски. Моята за радост е женска и планувам да правя опити за размножаване, ако намеря мъжки. Купил съм си я за 200 лв. Азиатският тънкоопашат смок е много красиво животно, в България бяха до скоро 3 на брой, в момента е само моята змия. Уважавам влечугите, харесвам ги!" Ники ни даде конкретни съвети как да реагираме при среща със змия в естествената й среда:

© Снимка: РАДИО ВИДИН

      Краси е подарил змиите на съпругата си Петя без повод, а защото знае, че ги харесва.
"Просто отстъпете назад. При ухапване- веднага в Бърза помощ!"


Освен влечуги, на много голямо внимание се радват и останалите животни, особено малките чинчили, които винаги са в готовност да позират пред фотоапаратите. Изключително дружелуюбен е и таралежът албинос, който е идеален за домашен любимец, защото много бързо се привързва към стопаните си.
Вижте още

В „Музикална зона” на 21 юни посрещаме лятото с любими български песни за лято, море и … още нещо ;)

Лятото дойде! А с него и лятното настроение : ) При всички случаи обаче- дали почивате, или сте на работа- нека радиото бъде ваш приятел! Днес официално е първият ден на лятото, затова ще бъдем на гребена на лятната вълна с песни, носещи аромата на лято и море. Луди купони, пътешествия, море, плажове, партита... Нека лятото започне сега и..

публикувано на 21.06.21 в 09:40

Химни на Европейските първенства по футбол в „Музикална зона“

  Евро 2020 започна! Цар Футбол ще властва през следващия месец. Мъжката част от населението, поне в Европа, ще се забавлява, ядосва и пирува със своите футболни любимци, а женската ще трябва да се задоволи с времето между мачовете и почивките ;) Или може би с ритмичните песни, свързани с футбола! Днес в “Музикална зона” ще чуем химните от..

обновено на 14.06.21 в 09:43

В "Музикална зона" ще се ваксинираме с DAC & ALEKSANDAR

   Изпълнителите на придобилата популярност по време на пандемията кавър песен "Корона, чао" - Александър и Дац, направиха нов хит - "Ваксина, ваксина". През последната година те станаха известни не само на Балканите, но и в цял свят. "На "Марина, Марина" от Роко Граната направихме текст, който е хумористичен и актуален”, разказва Драган Дац.  Двамата..

публикувано на 10.05.21 в 09:53

Велоуикенд във Врачанско

Колоездачен клуб "Враца Велообщество" проведе велоуикенд в Северозапада. Участниците преминаха през красивата природа на Врачанския Балкан и Искърското дефиле, посетиха манастир, музеи и много природни забележителности. Участниците разгледаха местните забележителности, между които са водопадът Скакля, Черепишкия манастир, тракийското селище..

публикувано на 29.04.21 в 15:26

Кампания популяризира туристически обекти в Северозапада

Движение "Северозапазване" от град Кула започна нова кампания- "Северозападът е България". Идеята е известни личности да рекламират туристически обекти от региона. "Идеята е да наблегнем на по-малките населени места, на самите културно-исторически обекти. Да изработим една карта на тези обекти, на края на годината да съберем всички тези..

публикувано на 29.04.21 в 15:24

Проф. Венелин Терзиев: Доста отворени въпроси остават след приемането на Стратегията за висшето образование

Проф. Венелин Терзиев е доктор на науките по „Национална сигурност“, научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство“ в Националния военен университет „Васил Левски“ – гр. Велико Търново, доктор на икономическите науки по научна специалност „Финанси“ в Стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов“ – гр...

публикувано на 28.04.21 в 16:30

Проф. Андрей Захариев за предизвикателствата пред системата на висшето образование

Проф. д-р Андрей Захариев е роден във Видин. Завършва висше образование в СА „Д. А. Ценов“ през 1994 год. и защитава докторска степен през 1999 год. в областта на инвестициите в човешкия капитал. Доцент е по финанси от 2001 год. и професор от 2012 год. с втора хабилитация по фискална децентрализация. С над 200 научни публикации по финанси и икономика...

публикувано на 28.04.21 в 13:26