Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на екзотични животни е открита във Видин

© Снимка: РАДИО ВИДИН

Собственици на екзотични домашни любимци организираха изложба в мола във Видин. Там можете да видите таралеж албинос, чинчила, рибки, редки видове змии. Идеята е на Петя Александрова, управител на търговския център и собственик на две от експонираните змии. Любимците са подарък от нейния съпруг Краси:

"Той отдавна харесва змиите и след 10 години убеждаване най-сетне успя и вече си имаме не една, а две змии. Не ме е страх от тях, напротив- те са много лесни за гледане домашни любимци. Реших, че децата на Видин, трябва да се запознаят по-отблизо с тези симпатични животинки!" Петя има влечение към екстремните спортове, като гмуркането, а докато учи икономика в Монтана се запалва по безмоторното летене и скоковете с парашут- има над 30 скачания.

"В ежедневието си обаче се занимавам с много тривиални неща" Цялото семейство на Петя Александрова участва в грижите за домашните любимци, най-много допадат те на сина й Антонио, който е ученик в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин:

© Снимка: РАДИО ВИДИН

"Змиите са на мама, но аз се грижа за тях. Имам планове да ги направя поне 3 на брой! За това как се гледат змии, чета много, най-вече в интернет."


Две от змиите в мола са на Ники Петков- черна мексиканска кралска змия и азиатски тънкоопашат смок.

"Черната мексиканка е супер рядка змия, в Европа няма много женски. Моята за радост е женска и планувам да правя опити за размножаване, ако намеря мъжки. Купил съм си я за 200 лв. Азиатският тънкоопашат смок е много красиво животно, в България бяха до скоро 3 на брой, в момента е само моята змия. Уважавам влечугите, харесвам ги!" Ники ни даде конкретни съвети как да реагираме при среща със змия в естествената й среда:

© Снимка: РАДИО ВИДИН

      Краси е подарил змиите на съпругата си Петя без повод, а защото знае, че ги харесва.
"Просто отстъпете назад. При ухапване- веднага в Бърза помощ!"


Освен влечуги, на много голямо внимание се радват и останалите животни, особено малките чинчили, които винаги са в готовност да позират пред фотоапаратите. Изключително дружелуюбен е и таралежът албинос, който е идеален за домашен любимец, защото много бързо се привързва към стопаните си.
По публикацията работи: Светлана Стоенелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50