Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са били простреляни в Козлодуй

Два сигнала за изстрели с огнестрелно оръжие са подадени тази нощ в полицейското управление в Козлодуй, съобщиха от Областната дирекция на МВР Враца. В 01:50 ч. патрулиращи служители подали сигнал, че неизвестно лице е произвело изстрели с огнестрелно оръжие, отправени към група от около 40 лица на улица в Козлодуй. В резултат на произведените изстрели, двама граждани са заявили, че са получили наранявания. Двамата са обслужени в МБАЛ Козлодуй. При извършения оглед на местопроизшествие на около 150 метра в земен път са намерени и иззети два броя гилзи от ловен патрон.

Малко по-рано- в 23:00 ч. е постъпила информация от патрул, че в землището на Козлодуй, неизвестен е произвел изстрели с огнестрелно оръжие, отправени към товарен автомобил марка "Мицубиши", собственост на фирма и управляван от охранител на фирмата. В резултат на изстрелите е увредено задно стъкло на автомобила, заден десен под калник и заден десен габарит. Намерени са смачкани оловни парчета в габарита. По случаите в РУП Козлодуй е образувано досъдебно производство.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Местна коалиция ще участва в изборите за кмет в село Габровница

Местна коалиция се регистриран за участие в изборите за кмет в монтанското село Габровница . Извънредният вот е на 20 октомври. Местна коалиция „ГЕРБ (СДС и БНД)” се регистрира за участие в изборите за кмет в Габровница. За сега тя е единствената подала документи в Общинската избирателна комисия в Монтана, съобщи говорителят Петко Петков...

публикувано на 09.09.24 в 15:32
Снимката е илюстративна

Въведено е ограничение на движението по врачанска улица заради панаира

Временна организация на движението е въведена в района на спортния комплекс „Христо Ботев“ във Враца . Във връзка с предстоящото издание на Врачанския есенен панаир, който се провежда на територията на спортния комплекс, от днес до 19 септември временно ще бъде ограничено движението по ул. “Спортна” .  Алтернативният маршрут за движещите се..

публикувано на 09.09.24 в 14:59

"Белоградчик рън" и Балонена фиеста предстоят в града на скалите

На 22 септември ще започне поредната туристическа инициатива в района на Белоградчик - "Белоградчик рън" . Тя е съчетана с Балонената фиеста , която се провежда по същото време. Проблем възниква, обаче, с настаняването на гостите, обясни организаторът Александър Александров : "Това го организираме съвместно с "Adventures in Belogradchik" и..

публикувано на 09.09.24 в 14:00
Снимката е илюстративна

Полицията разкри лаборатория за канабис в монтанско село

Лаборатория за отглеждане на канабис е разкрита в частен имот в монтанското село Долна Рикса , съобщават от полицията. Двама жители на Монтана са задържани.  Проверката е извършена вчера, 8 септември, след сигнал, че 27-годишен монтански жител отглежда наркотични растения в ползвания от него имот в населеното място. Криминалистите са установили в..

публикувано на 09.09.24 в 11:54
Наркотикът е открит в допълнително изградени две нефабрични конструкции (кухини) в пода на лекия автомобил.

Прокуратурата разследва опит за пренос на хероин през Дунав мост 2

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за   опит за пренасяне на хероин през границата на страната. Наркотикът е открит в  лек автомобил с българска регистрация на  граничния пункт на Дунав мост 2 на 4 септември.  Общото тегло на наркотичното вещество е 842,45 грама.  Шофьорът на колата и неговият спътник са..

публикувано на 09.09.24 в 11:13
Паметникът във Вършец на директора на първата държавна баня д-р Дамян Иванов

Вършец ще отбележи 60 години градски статут

Вършец ще отбележи 60 години от обявяването му за град на 11 септември . Т ържествено заседание на Общинския съвет ще се проведе о т 10:30 часа в конферентната зала на СПА хотел "Съни Гардън" . Общинските съветници ще разгледат предложение за допълнение на Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Вършец..

публикувано на 09.09.24 в 09:05

Подготвят детски празник във Враца

Община Враца подготвя поредното издание на детски празник „Усмивка". На 14 септември /събота/ от 10.00 часа пред сградата на местната администрация, разнообразни арт-ателиета ще забавляват малките жители и гости на града. На специална информационна шатра всеки малък посетител ще получи талон. На него има обозначени места, на които ще се поставят..

публикувано на 09.09.24 в 08:37