Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидати за обществена трапезария набират в Белоградчик

Снимка: РАДИО ВИДИН
Заявления за ползване на обществена трапезария започват да се приемат от днес в Белоградчик. Услугата ще се предоставя за периода от 1 януари до 30 април 2014 г. Право да подават заявления имат възрастни хора и хора с увреждания, с минимална пенсия, безработни без доходи, лица на социално подпомагане и скитащи, и бездомни. Заявленията се приемат в стая до Информационния център в сградата на Общината. До сега общетвената трапезария е обслужвала 120 човека. От 2014 г. от нея ще могат да се ползват 90 нуждаещи се.

Заявленията ще се приемат до 20.12.2013 г.
По публикацията работи: Иванка Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивал на лютеницата и хляба завладя видинското село Ясен

За втора поредна година на площада в село Ясен, жителите на селото събраха почитателите на истинската лютеница и хляба.   "Лютеницата и хлябът не са просто храна – те са част от всяко българско семейство, от спомените ни за детството и домашния уют.  Винаги в нашия регион са правили невероятна лютеница от местни продукти, а хляба винаги..

публикувано на 08.09.24 в 16:21

Стотици посетители събра Фестивала на Турлашката кухня в село Салаш

Стотици посетители от близо и далеч се събраха на първия кулинарен Фестивал на "Турлашката кухня и занаяти" .  Един ден в годината не е достатъчен, за да засвидетелстваме нашето внимание към всички вас, каза в приветственото си слово на откриването на фестивала кмета на Белоградчик  Боян Минков :  "Догодина ще честваме 100 години..

публикувано на 08.09.24 в 12:20

РИК във Враца с нови помещения

Районната избирателна комисия във Враца ще работи в нови, по-просторни помещения, докато организира и проведе предсрочните парламентарни избори за 51-о Народно събрание на 27 октомври, това стана ясно след среща между членовете на РИК и областният управител Николай Николов. Вместо да работи в подземията на областна администрация, както досега, членовете..

публикувано на 08.09.24 в 11:40

Възрастен мъж е в критично състояние след нападение на паркинг във Враца

Възрастен мъж е настанен в болница след нападение на паркинг във Враца. Инцидентът е станал снощи, около 21:30 часа, съобщина от Областната дирекция на МВР.  Жителка на областния град подала сигнал на спешния телефон 112, след като забелязала непознат възрастен мъж между паркираните автомобили. Смятайки го за крадец, жената го нападнала, нанасяйки му..

публикувано на 08.09.24 в 11:23

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им

Българският патриарх Даниил ще благослови жители на Берковица за празника им. Това ще стане в днес, от 19:00 часа, в деня на Рождество Богородично. "Голяма чест, много се радваме, щастливи сме, защото 8 септември е датата, избрана от предишния видински митрополит Дометиан за празник на град Берковица. Тогава е Рождество на пресвета Богородица и..

публикувано на 08.09.24 в 10:00

Строителството на ритейл парка край Враца може да започне до два месеца

До два месеца ще бъде направена първа копка на ритейл парка във Враца , съобщи кметът на общината Калин Каменов, според когото до дни инвеститорът ще внесе проекта за обекта и ще стартират останалите процедури. Новият търговски комплекс ще бъде изграден в пространството до съществуващите вече магазини на изхода към София в Източна промишлена зона...

публикувано на 08.09.24 в 08:42

Празнуваме Малка Богородица

Днес е Малка Богородица. Така се нарича днешният празник, в който православната църква почита Рождението на Дева Мария. Църковното предание свидетелства, че Бог чул молитвите на възрастните й родители и ги дарил с дъщеря след дълги години бездетие. За нея било благовестено, че тя е благословение за хората и ще послужи за спасението на..

публикувано на 08.09.24 в 08:18