Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властта в Украйна готова да използва сила, за да разреши проблема в източната част

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ситуацията в Източна Украйна ще бъде разрешена през следващите 48 часа и ако се наложи, ще бъде използвана сила, обяви украинският вътрешен министър Арсен Аваков. Според него съществуват две възможности - политическа, чрез преговори, и тази на силата.

Междувременно щабът на проруските активисти, окупирали вчера офиса на Службата за сигурност на Украйна в Луганск, опроверга съобщенията, че протестиращите са напуснали сградата. Според ръководството им там са събрани в момента над 1000 души.

Твърденията, че са излезли 50 души, са дезинформация
, разказа за ИТАР-ТАСС член на протестния щаб.

Депутатът и кандидат за президент на Украйна Сергей Тигипко посети сградата и заяви, че там няма заложници или представители на Руската федерация, както обявиха вчера властите в Киев:

Не видях нито един заложник. Станах свидетел на достатъчно конструктивна позиция на хората, които се намират тук.

Опитите да бъде обвинена Русия, че струпва войски на границата с Украйна, са безпочвени. САЩ и Украйна нямат никакви основания за безпокойство, заявиха от руското външно министерство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Джон Кери: Руските специални служби провокираха хаоса в Източна Украйна

Американският държавен секретар Джон Кери е убеден, че Русия подклажда напрежението в Източна Украйна, за да предизвика хаос, който да използва като претекст за евентуална военна операция по кримски сценарий. По време на изслушване в една от сенатските..

публикувано на 09.04.14 в 08:54

Освободиха 51 от заложниците в Луганск

Повече от 50 души са излезли от сградата на Службата за сигурност на Украйна в Луганск, окупирана от проруски активисти, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение на службата, според което към 1,00 часа тази нощ, в резултат на преговори, от..

публикувано на 09.04.14 в 07:13