Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Врачански празнува рожден ден на врачанска сцена

Снимка: Жоро Алексадров

Любимецът на тийнейджърките Калин Врачански посрещна 33-ия си рожден ден на сцената на врачанския театър в понеделник /на 9 юни/, когато на голямата сцена беше представена комедията "Когато котката я няма" от Джери Мортимър и Брайън Кук. Повече от 800 зрители в залата се забавляваха с изпълненията на рожденика, Асен Блатечки, Елена Петрова, Силвия Лулчева, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова. По време на финалните аплодисменти колегите на Врачански внесоха торта на сцената, накараха да духне свещите по нея, а след това я размазаха в лицето му.

Комедията "Когато котката я няма" е под режисурата на Блатечки, който признава, че се е опитал да направи: "една чиста комедия, с която хората да се забавляват. В нея няма втори план, не се сочат героите с пръст - това е просто забавление!"

Според Елена Петрова зрителите харесват творбата заради: "прекрасните ми колеги - Калин Врачански, Асен Блатечки и Силвия Лулчева, както и младите ни колежки Мира Радева и Ирена Бояджиева. Това е една ситуационна комедия, в която нещата се случват много бързо, тук и сега. Всичко е динамично както е в сериала "Приятели"…

Историята надниква в  спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото - сериозно липсва! В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото - преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами, които преобръщат живота на всички!

Следващият гастрол, който се задава на голямата сцена на Врачанския театър е на 30 юни, когато в града под Околчица ще се изиграе комедията "Горката Франция" от Жан Ко. На сцената излизат Александър Кадиев, Катерина Евро, Александър Дойнов, Фахрадин Фахрадинов и Анелия Луцинова.

Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50