Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В "Автобиография Северозапад"- Лео Богдановски- говорещият със звездите

3
Лео Богдановски с Богдана Карадочева и Йорданка Христова
Снимка: Чавдар Калдиев

Животът ни е низ от срещи- "срещи случайни, срещи различни" както пее Мими Иванова в една от своите песни. Не всеки обаче е имал възможността за среща с известните хора, докосването до които може да те зареди с усмивка. Като среща с Катя и Здравко от "Ритон" или среща, която да те накара да преосмислиш живота си, едно прошепване в ухото на нещичко от светеца дядо Добри.
Какво ти дава срещата и разговорът с известните- на този въпрос най-добре може да отговори нашият колега Лео Богдановски, гост днес в "Автобиография Северозапад".

Роден е на 20 август 1979 г. във Видин. Завършил е "Българска филология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Като журналист работи основно в сферата на музикалните жанрове. Опитът си е натрупал в редакциите на вестниците "Ние" (Видин), "Марица" (Пловдив) и специализирания военен ежедневник "Българска армия". На "ти" е с работния процес и в радиото и телевизията, но печатната медия си остава негова слабост. В момента е завеждащ отдел "Живот" във вестник "Телеграф", но помага с консултации и на редица известни изпълнители за медийното им присъствие. На 13 август 2005 г. създаде единствения по рода си музикален портал в интернет- БГ ЕСТРАДА.

С Лео се познаваме от 17 години. Много бях впечатлена от едно албумче, което ми показа преди време. В него бяха подредени фотографии с известни и значими за страната ни личности. Още тогава се питах как успява да ги предразположи и да ги накара да се снимат с него, да извади душичката им с памук, както се казва, и да ги накара да говорят за живота си. Днешната Автобиография започва не с разговор с госта ми а, с човека, който го познава най-добре- неговата майка- Милка Богдановска.  Потитах я: "Какво дете беше Лео?" И така започва нашата история, в която…

Изпълваме съботният следобед със сладки приказки и разглеждаме един стар избелял албум, образно казано, защото става дума  за тонове снимки с известни хора, като Йорданка Христова, отново за любимката му Диана, за участието му в клип с Мария Косара и с коя звезда Лео не успя да се щракне...  Да се снимаш в клиповете на звездите и да бъдеш част от живота им си е тръпка- Лео Богдановски знае това най-добре! Той кандидатства в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" няколко пъти, но не го приемат, тогава записва курсове по актьорско майсторство и по-късно става орисник на млади български актьори, които стават световно известни с участието си в много касови филми.

Лео Богдановски ни разказва и за вълнуващата си среща със светеца дядо Добри. Гостът ни  разказва за еротичните  разкази, които е писал, за това как първата му среща с журналиста Сергей Джуканов е довела до набъбване на телефонната му сметка…  В "Автобиография Северозапад" с Лео Бодгановски си говорим и за работата на журналиста, за срещите му с известните и обичани от много българи звезди.

"Тя е много коректна, за разлика от други българи в категория "звезди"- това казва Лео за примата на българската естрада Лили Иванова.

Стигаме и до "съкровищницата"- едно място, от където Лео Богдановаски намира частици от живота на известните българи. Кое е това място ли , хъм... място, където има всичко, стига да имаш око за интересното- това е битакът.

На финала на разговора ни  с харизматичния Лео Богдановски  ще си говорим за артистичните натури от Видин- Деян  Донков и Диана. После нашият гост ще ни разкаже за юбилейния концерт на дует "Ритон" и какво го свързва с тях.  Връщаме лентата назад и си говорим за града край голямата река, нашия град Видин, такъв какъвто го  помним от детството си. Защото макар и напуснал Видин, Лео е част от него.

Галерия

Вижте още

Пещера "Венеца" вече посреща посетители

Пещера "Венеца" край село Орешец, община Димово отново отвори врати и  вече посреща посетители. "Засега задължително влизането е с маски, все пак това е затворено пространство. Дезинфекцираме парапета, каските, които носят, всичко. Групите, които влизат, са от по 5 души. Това е, което спазваме като правила" , обясни Стела Борисова - един от..

публикувано на 04.06.20 в 17:00

"Неделник" от 31 май 2020 година

В последният ден на обичаният месец май, но странен тази година, можете да чуете 311-то издание на предаването "Неделник" . Разтваряме  старите видински вестници, като за начало. А след това майсторката на тъканите съкровища Наташа Манчова ни разказва за нещо ново. На 3 юни в Етнографско- възрожденския комплекс "Свети Софроний Врачански" във..

публикувано на 31.05.20 в 13:47

Първокласници завършиха годината с филм

Виртуално изпращане на учениците от 1 "А" клас във видинското училище "Цар Симеон Велики" бе организирано от класния ръководител на първокласниците - Илиана Тодорова. За да бъде денят незабравим, тя бе подготвила кратко видео, в което основни герои са учениците. Темата на филмчето е "Празникът на буквите в Замръзналото кралство".  Сценарият е мой,..

публикувано на 29.05.20 в 15:33

Ловците от Чупрене с грижи за дивеча, отчитат слаб сезон

Ловните дружинки в Ловно- рибарско сдружение "Миджур" в село Чупрене всяка пролет полагат грижи за дивеча. Повече от половината дружинки са отказали да взимат групови разрешителни за отстрел на дива свиня след края на януари. "Това говори за изградени традиции в лова. Знае се, че до януари се ловува. Имаше и изключения. Много по- малко хора са..

публикувано на 28.05.20 в 16:15

Специален фонд за Северозападна България предлагат от БСП

Законопроект за създаване на Специален фонд за устойчиво развитие на Северозападна България предлагат от БСП. Идеята е ежегодно Фондът да разполага със 100 млн. лева, които да се инвестират в областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. "Това е първата реална стъпка за развитието на Северозапада. Това, което ние предлагаме, и то ще..

публикувано на 27.05.20 в 13:59

Митко от Лом "възкресява" забравени паметници

Митко Митков- млад и буден жител на Лом , издирва и възстановява на добра воля и със собствени сили и средства стари войнишки и опълченски паметници не само в родния си край, но и в други части на страната. Заедно със свои съмишленици вече е дал нов живот на повече от 10 несправедливо изпаднали в забвение паметници: "Приятно ми е да се занимавам с..

публикувано на 27.05.20 в 09:57

Абитуриентски вълнения в „Музикална зона“

Дойде ли 24- ти май, всяка година настъпва един особено тържествен период- времето на абитуриентските балове. Започват абитуриентските вълнения, настроението е приповдигнато, подготовката за бала тече с пълна сила, а мислите се лутат между рокли, костюми и прически, любими съученици и учители. Все пак това радостно събитие е веднъж в живота...

публикувано на 25.05.20 в 09:50