Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трупове на кучета са намерени във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

Труповете на пет бездомни кучета са открити вчера във Видин. Две са намерени сутринта до жилищен  блок в к-с "Вида". Юлия Иванова, представител на сдружение "Добрина, хуманност, състрадание", разказа, че децата и хората от квартала се грижат за бездомните животни, тъй като няма приют за тях:

"Кучетата в 6 часа са били живи, в 7 часа получаваме сутринта сигнал, че кучетата са намерени умрели."

Другите три трупа са намерени вчера вечерта. Единият от тях е открит отново в комплекс "Вида", два- в бившата авто-школа в града. Христина Христова от "Добрина, хуманност, състрадание" се съмнява, че това е масова акция за избиване на животните. Трупове на четири бездомни кучета бяха намерени миналата седмица в града.

Над десет са сигналите за умъртвени животни само за няколко дни, казват още от сдружението.

"Сигурно има още в целия град, за които не знаем, защото са изхвърлени в контейнерите и не са на видно място. Явно е масова акция за убиване на кучетата в града."

Труповете на животните са извозени за ветеринарно-медицинска аутопсия. По случаите в полицията са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325 "б" от Наказателния кодекс- за проявена жестокост към животно. Предвиденото наказание в закона е лишаване от свобода до три години и  глоба от хиляда до пет хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Трупове на кучета са намерени във Видин

Трупове на четири бездомни кучета са намерени за последните два дни във Видин . За проблема ни съобщи Христина Христова от сдружението за защита на животните "Добрина, хуманност, състрадание". "Имаме сигнали от много хора в град Видин, че намират..

публикувано на 19.06.14 в 16:42
Вижте още

Слушател: Необезопасена дупка на пешеходна пътека крие риск от инциденти

Слушател на Радио Видин сигнализира за дупка на пешеходната пътека на бул. Панония", откъм блок 9 на жк "Вида", която непрекъснато се разширява, но до момента не е обезопасена и сигнализирана. По думите му, вероятно се касае за теч, който подкопава..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Прокуратурата раследва убийството на възрастна жена в Мокреш

Все още няма заподозрян за убийството на 81-годишната жена от село Мокреш, община Вълчедръм. Криминалисти са извършили два огледа на мястото на инцидента, съобщиха от прокуратурата в Монтана. Тялото на 81-годишната бе открито в дома ѝ в сряда..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

Фестивал на водните забавления се проведе във Враца

Стотици деца участваха в първия по рода си Фестивал на водните забавления, който се проведе във Враца.  Съревнование с водни пистолети, пожарникарски душ, щафетни игри с балони, лов на гумени патета, водна пързалка и плажен волейбол са само малка..

публикувано на 13.07.24 в 13:48

Ново улично осветление изграждат във Видин, Белоградчик и Ружинци

Енергийно ефективно осветление ще бъде изградено по проекти на общините Видин, Белоградчик и Ружинци. Финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост. В община Белоградчик проектът е на стойност 380 000 лева. Ще бъдат обхванати..

публикувано на 13.07.24 в 12:58

Ремонтират улици във Враца

Лятото във Враца ще премине в ремонти, съобщиха от общинската управа и поясниха, че са осигурени са средства за рехабилитацията на още улици в града и селата.  Предстои обновяването на още ключови пътни участъци и междублокови пространства в града, както..

публикувано на 13.07.24 в 12:20

Комисия се събра за събора "Кадъ боаз"

Традиционният международен граничен събор на прохода „Кадъ боаз" при селата Салаш  и Ново Корито тази година ще се проведе от 19 до 21 юли. По традиция съборът се отбелязва всяка година в предпоследната събота и неделя на месец юли. Организатори на..

публикувано на 13.07.24 в 10:43

Фолклорен фестивал събира в Нефела над 400 самодейци от Северозапада

Фолклорният фестивал “Северняшки ритми” ще се проведе във врачанското село Нефела. Над 400 самодейци от десетки читалища в Северозападна България ще покажат таланта си, обясни секретарят на местното читалище "Св. св. Кирил и  Методий" Елка Петрова...

публикувано на 13.07.24 в 10:00