Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още трупове на кучета са намерени във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

Труповете на пет бездомни кучета са открити вчера във Видин. Две са намерени сутринта до жилищен  блок в к-с "Вида". Юлия Иванова, представител на сдружение "Добрина, хуманност, състрадание", разказа, че децата и хората от квартала се грижат за бездомните животни, тъй като няма приют за тях:

"Кучетата в 6 часа са били живи, в 7 часа получаваме сутринта сигнал, че кучетата са намерени умрели."

Другите три трупа са намерени вчера вечерта. Единият от тях е открит отново в комплекс "Вида", два- в бившата авто-школа в града. Христина Христова от "Добрина, хуманност, състрадание" се съмнява, че това е масова акция за избиване на животните. Трупове на четири бездомни кучета бяха намерени миналата седмица в града.

Над десет са сигналите за умъртвени животни само за няколко дни, казват още от сдружението.

"Сигурно има още в целия град, за които не знаем, защото са изхвърлени в контейнерите и не са на видно място. Явно е масова акция за убиване на кучетата в града."

Труповете на животните са извозени за ветеринарно-медицинска аутопсия. По случаите в полицията са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325 "б" от Наказателния кодекс- за проявена жестокост към животно. Предвиденото наказание в закона е лишаване от свобода до три години и  глоба от хиляда до пет хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Трупове на кучета са намерени във Видин

Трупове на четири бездомни кучета са намерени за последните два дни във Видин . За проблема ни съобщи Христина Христова от сдружението за защита на животните "Добрина, хуманност, състрадание". "Имаме сигнали от много хора в град Видин, че намират..

публикувано на 19.06.14 в 16:42
Вижте още

Снимката на 25 април 2024

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй . Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координторът..

публикувано на 25.04.24 в 18:00

Читалнята на Архива във Видин няма да работи утре

Читалните на отделите при Държавните архиви в различни части от страната ще бъдат затворени утре, 26 април, поради хигиенизиране на архивохранилищата . Дейността е ежегодна и наложителна, обясни за Радио Видин Светлана Кръстева началник на отдел..

публикувано на 25.04.24 в 16:53

Лазарки в Община Оряхово

Над петдесет малки и големи лазарки посетиха днес Община Оряхово п о повод предстоящия Лазаровден. Те са от Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мир“, Детска градина „Дружба“ и Танцов състав „Изворче“ с Певческа група „Оряховски напеви“ при НЧ..

публикувано на 25.04.24 в 16:48

Пуснаха движението по ремонтирания участък на бул. "Панония" във Видин

Отворено е вече за движение ремонтираното платно на булевард "Панония" във Видин. Ще бъде ли облекчен трафикът и доволни ли са от ремонта видинчани и ориентират ли се в новата обстановка? "Хората са отвикнали, гледам, че кола на КАТ има, която ги..

публикувано на 25.04.24 в 16:33

Всеки четвърти пенсионер в Монтана ще получи добавка за Великден

Почти всеки четвърти пенсионер в област Монтана ще получи добавка за Великден. 100-те лева бонус ще бъдат налични по сметките им утре. Народното събрание отпусна великденски добавки от по 100 лева на пенсионерите, чиято пенсията или сборът от..

публикувано на 25.04.24 в 16:30

Лазаровден и Цветница ще отбележи читалище "Самообразование" в Капитановци

Лазаровден и Цветница ще отбележат от читалище "Самообразование 1927" във видинското село Капитановци. 14 момичета досега са се записали за участие в ритуала лазаруване, каза секретарят на читалището Даниела Борисова: "С децата от селото ще направим..

публикувано на 25.04.24 в 14:48
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Над 100 предмета, носещи белези на културно-исторически ценности, са иззети при спецакция в Монтанско.  Специализираната полицейска операция е проведена на 24 април от служителите на сектор „Културно-исторически ценности" в ГД „Национална полиция" и..

публикувано на 25.04.24 в 12:29