Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на болницата в Хасково: Протестиращите лекари няма да спрат да работят

Снимка: www.kmeta.bg

Никой от Здравната каса не се е свързал с нас, за да ни даде някакви обяснения защо не са извършени плащанията и да каже кога бихме могли да очакваме превеждане на заработените от нас пари. Според официалното прессъобщение на директора на местната РЗОК се очаква, че днес ще ги преведат и бихме могли да ги получим утре – това е неофициално. Това заяви в предаването "Преди всички" д-р Славчо Близнаков – изпълнителен директор на Хасковската болница. Това е основният проблем, срещу който хората протестират и от който са много недоволни и обидени, защото всички други болници от областта получиха парите си още миналата седмица, а ние немотивирано, поради някакво чиновническо недоглеждане и безхаберие, не сме получили заработените пари. Трябва да съм голям параноик, за да търся извиване на ръце или каквото и да било друго. Това не са политически протести или протести срещу системата, а просто протести за неполучени пари. Никой от тях не се обади да вземе някакво отношение. От МЗ вчера многократно звъняха, опитваха се да успокоят и да решат проблема. Нито един от чиновниците на Здравната каса не взе отношение – нито от централното управление, нито от местното.

Близнаков увери, че протестиращите лекари не са и няма да спрат да работят. Засега има забавяне на заплатите с около една седмица.

Забавяне на част от заработените средства има вече 9 месеца. Те са наследени още от миналогодишния бюджет. Но засега имаше регулярно плащане. Сега за първи път се получава такова неизплащане на цялостната дейност.


Цялото интервю на Борислава Борисова с д-р Славчо Близнаков можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Персоналът на Областната болница в Хасково започва протести

Персоналът на Областната болница в Хасково започва ежедневни протести заради неизплатени заплати и непреведени от Здравната каса пари на здравното заведение.   Служителите на болницата недоволстват заради неизплатените възнаграждения за месеците април и..

публикувано на 01.07.14 в 19:41