Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изповед на една благодарна баба

3
Снимка: Полина Тодорова
Видински лекар, фелдшер, учители и ученици помогнаха за лечението на 11-класник от училище "Св. Св. Кирил и Методий" в областния град. Подкрепата им не остана неоценена. С благодарствено писмо (виж в галерията по-долу) до тях в Радио ВИДИН дойде бабата на момчето- Теменужка Кънчева.

Теменужка Кънчева, от видинското село Новоселци, се грижи сама за своя внук Краси, който е 11-класник във видинското училище "Св. Св. Кирил и Методий". За да се прехранват, двамата отглеждат животни и зеленчукова градина. Въпреки нищетата, живеят щастливо.

През есента на миналата година момчето заболява тежко. Състоянието му се влошава и възрастната жена се страхува, че ще го изгуби. Със случая се заема училищният фелдшер Евгени Цветков. Първоначално той е неотлъчно до момчето, а след това го изпраща в болницата при д-р Пламен Филипов. Теменужка Кънчева е благодарна и на двамата за проявения професионализъм и човечност.

"Помогна ни д-р Филипов, който ни изпрати в София. Там ни посрещнаха добри доктори, които обърнаха внимание и дадоха живот на моето внуче", каза Теменужка.

Възрастната жена няма пари, за да заведе Краси на лечение в София. Помощ предлага класният ръководител на момчето Румяна Йорданова, която дава гласност на случая. Учителите от училището събират пари, а директорът Любомир Миланов не спира да окуражава момчето.
 
"Благодарна съм на всички учители. Всички учители събраха пари за Краси. Янко Руменов дари парична сума за Краси. Когато и да отида в училището, всички се събират и се интересуват за него. Най-много директорът. Вчера ме попита: "Как е Краси? Кажи му, че ние всички сме с него", разказа бабата.  

На 13 декември Краси посреща рождения си ден. Въпреки че е в болница, той е щастлив. Заслугата отново е на неговите учители и съученици.

"Благодарна съм им, че събраха подаръци за рождения ден на Краси. Аз отидох в София и ги занесох, а той ми каза: "Бабо, за първи път имам такъв хубав рожден ден", добави жената.

Краси все още се възстановява, но вече се чувства много добре и няма търпение да се види със своите приятели и съученици. А неговата баба Теменужка Кънчева е окуражена и дълбоко благодарна на всички, които помогнаха за това- учителите и учениците от училище "Св. Св. Кирил и Методий", родители, лекари и приятели.


Галерия

Вижте още

Хора, пътища и музика в „Музикална зона“

 В сезона на отпуските сме- предпочитано време за пътешествия на близки и далечни разстояния. Така че, стягайте багажа и тръгвайте на път- пътуването действа зареждащо, особено когато е съчетано с подходяща музика ;) Е, понякога става така, че нещо примерно се е объркало, не можете да излезете в отпуск точно сега и плановете ви се стопяват в..

обновено на 19.07.21 в 09:24

Атидже Алиева-Вели: България трябва да се възползва възможно най-скоро и най-ефективно от средствата за възстановяване и устойчивост

Европейският парламент прие резолюция за текущата оценка на националните планове за възстановяване, представени до момента от държавите членки на Европейската комисия. Членовете на ЕП подчертават, че Механизмът за възстановяване и устойчивост е исторически инструмент на ЕС, който трябва не само да смекчава отрицателните последици от пандемията от..

публикувано на 07.07.21 в 10:50
Архив: oscar.bg
Дизайнер: Зорница Първанова - Краева

В „Музикална зона“: Етиен Леви и неговото „шесто чувство“ за успеха на група „СУПЕРТРИК“

Днес в предаването ще ви срещна с един много обичан певец и музикален педагог. Етиен Леви – човекът с ексцентричната външност и с вечната усмивка, който е познат не само в България, но и далеч извън нея. Много харизматична личност; от  него струи добрина, човечност, енергия, радост от постиженията на другите, и желание за искрена помощ. В..

публикувано на 05.07.21 в 08:00

В „Музикална зона“ на 28 юни слушаме песни за летни коктейли и други разхладителни напитки

   В разгара на лято‘ 2021 сме, жегите се стовариха отгоре ни ;) Не, че се оплакваме, но… А кои са първите неща, за които се сещаме, като чуем "лято"? Може би море, плаж, бански, диня, мента, цаца (и бира, може би?), морски дарове, дълги дни, весели нощи и задължителните към тях летни коктейли!  Мохито, Дайкири, Текила Сънрайз и още, и още…..

публикувано на 28.06.21 в 09:20

В „Музикална зона” на 21 юни посрещаме лятото с любими български песни за лято, море и … още нещо ;)

Лятото дойде! А с него и лятното настроение : ) При всички случаи обаче- дали почивате, или сте на работа- нека радиото бъде ваш приятел! Днес официално е първият ден на лятото, затова ще бъдем на гребена на лятната вълна с песни, носещи аромата на лято и море. Луди купони, пътешествия, море, плажове, партита... Нека лятото започне сега и..

публикувано на 21.06.21 в 09:40

Химни на Европейските първенства по футбол в „Музикална зона“

  Евро 2020 започна! Цар Футбол ще властва през следващия месец. Мъжката част от населението, поне в Европа, ще се забавлява, ядосва и пирува със своите футболни любимци, а женската ще трябва да се задоволи с времето между мачовете и почивките ;) Или може би с ритмичните песни, свързани с футбола! Днес в “Музикална зона” ще чуем химните от..

обновено на 14.06.21 в 09:43

В "Музикална зона" ще се ваксинираме с DAC & ALEKSANDAR

   Изпълнителите на придобилата популярност по време на пандемията кавър песен "Корона, чао" - Александър и Дац, направиха нов хит - "Ваксина, ваксина". През последната година те станаха известни не само на Балканите, но и в цял свят. "На "Марина, Марина" от Роко Граната направихме текст, който е хумористичен и актуален”, разказва Драган Дац.  Двамата..

публикувано на 10.05.21 в 09:53