Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нора Георгиева спечели конкурса "№1 на Радио ВИДИН"

Церемонията по връчването на годишните награди на Българското национално радио "Сирак Скитник" и призовете на №1 на всяка от ефирните програми на БНР ще се състои в НДК на 25 януари

Снимка: Радио ВИДИН

Конкурсът "№1 на Радио ВИДИН" се организира за втора поредна година и е във връзка с 80-годишнината на Българското национално радио. Според регламента, гласуването протече първо по места, където екипите от съответната програма трябваше да дадат гласа си за един избран колега. Тримата, събрали най-много гласове от всяка програма, бяха номинирани за наградата, след което слушателите трябваше да изберат своя фаворит. Резултатът от слушателското гласуване бе добавен към резултата от първия етап и така е определен №1 на всяка от ефирните програми на Българското национално радио. За Радио ВИДИН победител е Нора Георгиева.

Нора Георгиева е музикален редактор, автор и водещ на "Музикална зона" в понеделник, на "Свободна зона" във вторник вечер, един от водещите на съботното шоу "Пица на парче" и хумористичното предаване "Куку-Руку" по Радио ВИДИН. Днес тя бе гост в "Цветовете по деня":

"Благодаря от сърце, на всички слушатели, които гласуваха за мен и ме подкрепиха. Тази подкрепа означава много за мен и ще се опитам да оправдая доверието им. Изключително ми е приятно, че съм избрана за №1 точно тази година, в която БНР празнува своя 80-годишен юбилей. Приемам го като знак на съдбата за дългогодишна работа в радиото. Това е "Властелинът на ефира" и няма как да не искаш да работиш дълго в тази медия."

Според Нора, когато обичаш работата си, когато предимствата, които тя ти дава са повече от недостатъците, си заслужава да положиш усилия за една промяна, за усъвършенстване на собствените умения и за подобряване на работната атмосфера.

"За мен това е най-обичаната работа и пожелавам на всеки така да си възприема работата- като забавление. Това, което правя, ме зарежда с позитивна енергия. Работата ми като музикален редактор е важно, свързващо звено, между екипа на Радиото и многобройните му слушатели. Важно е и присъствието пред микрофона и контактът със слушателите. Радиото е преди всичко забавление. Аз се опитвам да приемам нещата от живота от забавната им страна и по този начин да ги предавам на слушателите", каза още Нора Георгиева.

Нора Георгиева ще получи приза "№1 на Радио ВИДИН" на тържествена церемония по връчването на годишните награди на Българското национално радио "Сирак Скитник" в НДК на 25 януари. Екипът на Радио ВИДИН й пожелава да бъде все така позитивна и вдъхновяваща!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50