Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

6 хиляди домакинства в Западна България продължават да са без ток

Снимка: Светослав Цветанов

6 хиляди домакинства в Западна България все още са без електрозахранване заради усложнената зимна обстановка, съобщи Борислава Луканова от ЧЕЗ - дружеството, което доставя ток до тази част на страната. Очаква се до края на деня да бъдат отстранени авариите навсякъде с изключение на Якоруда, където теренът е много трудно проходим заради снега.

Към момента за територията на София абонати без електрозахранване има единствено в село Плана.

В област Благоевград са засегнати шест населени места в община Якоруда и малка населена част от град Разлог. В община Видин без електрозахранване са 6 населени места или около хиляда абонати.

За София-област, единствено в община Самоков, където населените места без ток бяха 40, в момента са сведени до 8. 2 хиляди клиенти са без електрозахранване. Общо за територията, обслужвана от ЧЕЗ, 6 хиляди  са без електрозахранване.

До края на деня се очаква навсякъде електрозахранването да бъде възстановено. Единствено могат да останат в община Якоруда. Там има около 50 сантиметра  сняг и електропроводите стигнат много високо в планината, много труднопроходимо е, но колегите правят каквото могат, за да възстановят днес там електрозахранването, също както и на останалите места.

В Югоизточна България няма проблем с електрозахранването, съобщиха за "Хоризонт" от ЕВН. В Североизточна България сутринта е имало населени места с прекъснато подаване на електричество, но към момента авариите са отстранени, съобщават от "Енерго про".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Няколко столични квартала са без ток заради снега

Няколко столични квартала останаха без ток заради зимната обстановка, съобщават от ЧЕЗ. Проблеми със захранването има във Видин, Димово и Благоевград. В момента аварийни екипи работят на възстановяването на електричеството в част от "Панчарево",..

публикувано на 07.02.15 в 14:35

Без ток са софийските села Железница и Плана

30 аварии заради падналия сняг са отстранени до момента в София. Без ток са селата Железница и Плана, съобщи за "Хоризонт" Красимир Димитров - началник на дирекция "Сигурност" в Столичната община: От вечерта имаме над 50 сигнала, които сме обработили,..

публикувано на 07.02.15 в 13:04