Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Неделник" от 8 Март 2015 година

7
Снимка: Красимир Каменов

Навръх 8 март слушате брой 47 на предаването "Неделник" от ефира на Радио ВИДИН с мен Красимир Каменов. Празник или не, 8 март си има своята история и се празнува. Картички пъстри с цветя пътуваха някога от всички краища на страната и от чужбина дори до поздравената жена.

Многократно съм подарявал цвете и картичка на мама, защото бе и по едно време празник на майката! Историята на празника е там в началото на миналия век. Именно в третия час от предаването ще говорим с колежката Ваня Ставрева за празника или непразника, или как трябва, или не трябва да се празнува. Ще чуем мнението и на едни млади дами за празника, още ученички, веднага след края на Осмомартенския турнир по футбол на малки вратички за девойки. Ще чуете и мнението на една бивша колежка Яна Маринова- един от гласовете на Радиовъзел Видин в продължение на повече от 30 години за това как се е празнувал 8 март някога. 

Малко преди часа на "Ние от Северозапада" ще звучи Кирил Кирилов - смелчагата от Белоградчик дръзнал да се яви на конкурса на "Нешънъл джеографик" "Стани изследовател". Да той е сред 45 финалисти, от които шестима ще бъдат избрани да направят 22 минутен филм, но идеята е друга. Той не търси известност, а целта му е да покаже едно красиво кътче на северозапада- Белоградчик.

В началото на предаването, понеже още съм подвластен на прекрасния рожден ден на Радио ВИДИН- 1 март, когато бяхме заедно на площад "Бдинци", ще чуем и една интересна презентация на рождения ни ден, направена от нашия главен продуцент Гергана Панова по време на банкета ни същата вечер. Всъщност ще започнем с един хубав поздрав от кмета на село Киреево Герго Гергов. Вчера колежката Нора Йоцова го потърси за проблемите със снежната обстановка, но той като истински кавалер намери време и да поздрави дамите по повод празника.

Галерия

Вижте още

В „Музикална зона” на 21 юни посрещаме лятото с любими български песни за лято, море и … още нещо ;)

Лятото дойде! А с него и лятното настроение : ) При всички случаи обаче- дали почивате, или сте на работа- нека радиото бъде ваш приятел! Днес официално е първият ден на лятото, затова ще бъдем на гребена на лятната вълна с песни, носещи аромата на лято и море. Луди купони, пътешествия, море, плажове, партита... Нека лятото започне сега и..

публикувано на 21.06.21 в 09:40

Химни на Европейските първенства по футбол в „Музикална зона“

  Евро 2020 започна! Цар Футбол ще властва през следващия месец. Мъжката част от населението, поне в Европа, ще се забавлява, ядосва и пирува със своите футболни любимци, а женската ще трябва да се задоволи с времето между мачовете и почивките ;) Или може би с ритмичните песни, свързани с футбола! Днес в “Музикална зона” ще чуем химните от..

обновено на 14.06.21 в 09:43

В "Музикална зона" ще се ваксинираме с DAC & ALEKSANDAR

   Изпълнителите на придобилата популярност по време на пандемията кавър песен "Корона, чао" - Александър и Дац, направиха нов хит - "Ваксина, ваксина". През последната година те станаха известни не само на Балканите, но и в цял свят. "На "Марина, Марина" от Роко Граната направихме текст, който е хумористичен и актуален”, разказва Драган Дац.  Двамата..

публикувано на 10.05.21 в 09:53

Велоуикенд във Врачанско

Колоездачен клуб "Враца Велообщество" проведе велоуикенд в Северозапада. Участниците преминаха през красивата природа на Врачанския Балкан и Искърското дефиле, посетиха манастир, музеи и много природни забележителности. Участниците разгледаха местните забележителности, между които са водопадът Скакля, Черепишкия манастир, тракийското селище..

публикувано на 29.04.21 в 15:26

Кампания популяризира туристически обекти в Северозапада

Движение "Северозапазване" от град Кула започна нова кампания- "Северозападът е България". Идеята е известни личности да рекламират туристически обекти от региона. "Идеята е да наблегнем на по-малките населени места, на самите културно-исторически обекти. Да изработим една карта на тези обекти, на края на годината да съберем всички тези..

публикувано на 29.04.21 в 15:24

Проф. Венелин Терзиев: Доста отворени въпроси остават след приемането на Стратегията за висшето образование

Проф. Венелин Терзиев е доктор на науките по „Национална сигурност“, научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство“ в Националния военен университет „Васил Левски“ – гр. Велико Търново, доктор на икономическите науки по научна специалност „Финанси“ в Стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов“ – гр...

публикувано на 28.04.21 в 16:30

Проф. Андрей Захариев за предизвикателствата пред системата на висшето образование

Проф. д-р Андрей Захариев е роден във Видин. Завършва висше образование в СА „Д. А. Ценов“ през 1994 год. и защитава докторска степен през 1999 год. в областта на инвестициите в човешкия капитал. Доцент е по финанси от 2001 год. и професор от 2012 год. с втора хабилитация по фискална децентрализация. С над 200 научни публикации по финанси и икономика...

публикувано на 28.04.21 в 13:26