Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Али Ахмети иска бързо подписване на договора за добросъседски отношения между България и Македония

Снимка: БГНЕС

Лидерът на най-голямата албанска партия в Македония "Демократичния съюз за интеграция" Али Ахмети подкрепи в разговор с посланика ни в страната Иван Петков подписването на договор за добросъседски отношения между България и Македония. Али Ахмети поиска този процес да завърши колкото е възможно по-скоро и без излишни отлагания. Иван Петков беше приет днес от Али Ахмети в централата на партията в град Тетово. 

Както съобщиха още от албанската партия в Македония, по време на срещата е било разговоряно за политическата ситуация в югозападната ни съседка и за необходимостта  от задълбочаването на отношенията между Скопие и София.

Посланик Петков е информирал Али Ахмети, че България подкрепя желанието на Македония да стане член на НАТО и ЕС. Демократичният съюз за интеграция е част от упралвяващата коалиция в Македония, а Али Ахмети участва в неформалния процес около решаването на проблема със спора за името на страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

МВнР не потвърди, но и не отрече подслушване на български дипломати в Македония

От министерството на външните работи отказаха да потвърдят или отрекат твърденията на опозицията в Македония, че тайните служби в западната ни съседка са подслушвали български дипломати.  В писмено съобщение говорителят на министерството на външните работи..

публикувано на 20.03.15 в 18:51

Сънародници от Македония атакуваха пред съда ръководството на Държавната агенция на българите в чужбина

Сънародници от Македония атакуваха пред съда ръководството на Държавната агенция на българите в чужбина. Повод за жалбата в Софийския административен съд стана заповед на временно управляващия агенцията, която лиши Българския културен клуб в Скопие от..

публикувано на 06.03.15 в 08:38

Външната комисия на ЕП разгледа проект на доклад за напредъка на Македония

Проект на доклад за напредъка на Република Македония по пътя й към Европейския съюз е бил разгледан от Комисията по външните работи на Европейския парламент. Българският евродепутат Ангел Джамбазки е член на комисията. Той е направил редица бележки по..

публикувано на 05.03.15 в 09:26