Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненци протестираха заради убийството на психичноболен от охранители в мол

Снимка: БТА

С плакати "Аз съм Нягол" варненци излязоха на протест заради убийството на психичноболния Нягол Петров, който беше пребит преди дни от трима охранители на мол в града. Мотивите за убийството засега остават неизвестни. 

В протесто се включиха много хора на различни възрасти с различен социален статус, всички обединени от това, че всеки можеше да е на мястото на убития по наистина мъчително жесток начин Нягол Петров на 53 години, защото, по думите им, "тези 20-годишни момчета буквално са оперирани от съчувствие". Според запознати, на камерите има заснето как повече от час те са пребивали беззащитния човек, който е бил известен в квартала със своята кротост, въпреки психическото си заболяване, бил е добър човек и всички са го обичали. 
Снимка
Хората дойдоха маскирани със старите си дрехи, с изцапани лица и носеха плакати: "Не дрехите правят човека! Бъди човек с дрехи, а не дрехи в човек!" Един от протестиращите дори дойде с двете си кучета и каза, че дори и животните са по-милостиви от някои хора. Протестиращите поставиха плакат пред сградата на мола, на който всеки, който искаше, написа: "Аз съм Нягол", а след това влязоха в сградата на мола, като призоваваха ръководството на мола да излезе и освен това викаха:"Убийци. Не влизайте в този мол, защото убиват". 

Представители на новата фирма, която вече е наета за охрана на мола казаха, че те си изпълняват стриктно задълженията и че това при тях е невъзможно. Веднага след като излезе от мола, протестното шествие отиде на гробищата, за да почете паметта на убития Нягол, а плакатите и цветята останаха на земята пред входа. 

Задържаните за убийството са с мерки за неотклонение
Всички участници в събитието бяха единодушни, че не само бездействието на институциите, след пет подадени жалби в полицията, но и отношението на всеки човек, тъй като днес не дойдоха стотици хора от цяла Варна въпреки хубавото време, показват, че обществото ни още не е събудено. Затова и призоваха всички да дойдат на протест във вторник пред сградата на съда, където ще се гледа обжалването на мерките на неотклонение на тримата охранители, които бяха останаха в ареста с решение на състав на Варненския окръжен съд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Управителят на "Гранд Мол" Варна: Вземаме допълнителни мерки за сигурност

Абсурдно е собственикът на мола да не е бил информиран от полицията за подадените 5 жалби срещу охранителите в "Гранд Мол", каза един от организаторите на протеста във Варна заради убийството на човек от гардовете на "Гранд Мол" Ивайло Василев..

публикувано на 22.03.15 в 13:16

С мерки за неотклонение са тримата охранители от Варна, заподозрени в убийство

Състав на Варненския окръжен съд определи мерки за неотклонение "задържане под стража" срещу тримата охранители, които, по първоначални данни, са пребили до смърт 53-годишния  Нягол Петров в един от варненските молове. Задържаните са на възраст от 20 до..

публикувано на 19.03.15 в 16:34