Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Речен камък"- първата самостоятелна песен на Дарина Златкова

Снимка: Дарина Златкова Личен архив

За първи път в ефира на Радио ВИДИН, в "Свободна БГ зона", прозвуча "Речен камък"- първата самостоятелна песен на гласовитата Дарина Златкова. Аранжиментът е дело на талантливия китарист Петър Миланов, тонрежисьор е Милко Михайлов.


"Искам да експериментирам във фолклора и да го представям по по-различен начин. Песента звучи съвременно и достъпно за сегашното поколение. "Речен камък" е моят поглед към фолклора"- казва младата родопчанка, родена в Златоград. От 13 години тя е артист-хорист в Националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев". Говорим си още  за музика, фотография и вдъхновяващи моменти от ежедневието ни.

Снимка: Дарина Златкова Личен архивМакар и нова за нашия ефир, изпълнителката "грабна ухото" на слушателите, не закъсняха и първите коментари на страницата на Радио ВИДИН във Фейсбук:

Milen Marinov: "Според мен слушателите на радио Видин могат да дадат кураж на Дарина. На мен специално ми хареса новата й песен!"

Mila Bambukova: "Дари, страхотна песен! Браво!"

Емил Александров: "Непозната изпълнителка, но определено ми допада. Препоръчвам я..."

Milen Milotinov: "Дарина е мултиталант- певица, фотограф, поетеса, писател... и изключителен човек! "Речен камък", според мен, е такъв солов старт, какъвто много изпълнителни нямат в зенита си!"
 
Ето и нашият коментар:

"Успехи, на  Дарина и Петър! Чакаме новата песен!"

Вижте още
Снимка: Красимир Каменов

Ще има ли шанс Видин да е седалище на Регионална държавна дирекция "Реставрация и археология"

Идеята във Видин да има Регионална държавна дирекция "Реставрация и археология" към Министерството на културата, която ще отговаря за Северозападния планов район, с включени 5 административни области, бе афиширана в  ефира на Радио Видин в началото на месец май тази година от проф. Венелин Терзиев, изпълнителен директор на дружество..

публикувано на 27.11.20 в 16:37

НАТУРА 2000 не пречи на работата на горско стопанство "Миджур"

Държавно горско стопанство /ДГС/ "Миджур", със седалище в село Чупрене е с площ над 26 000 хектара. Цялата площ на стопанството попада в НАТУРА 2000. Дейностите в горите се извършват по 10-годишни горско- стопански планове и в тях са заложени дейностите за този период, които трябва да се извършат. Това са залесяванията, сечта, охраната на горите,..

публикувано на 26.11.20 в 16:10

Кампанията "Бъди човек" отново в помощ на хора в нужда

Движение "Северозапазване" в град Кула стартира кампанията "Бъди човек". От днес - 20 ноември до 20 декември, доброволци ще се редуват всеки ден да приемат донесените или изпратени трайни храни. "Миналата година раздадохме 80 пакета. Тази година се надяваме да са поне 100. Лично обиколихме всички пенсионери. Наблегнахме на..

публикувано на 20.11.20 в 17:10

Общини се обединяват за протест срещу новия закон за ВиК

Кметове, председатели на Общински съвети и управители на ВиК дружества от страната обявиха готовност за протестни действия, ако не бъде преразгледан законопроектът за ВиК. Общото мнение е, че в този му вид насилствено се отнема общинското имущество и най-вече правомощията на общинските съвети самостоятелно да се разпореждат с него. На среща..

публикувано на 19.11.20 в 16:33

Зоните в НАТУРА 2000 - места за отдих на дивеча

Защитените зони се обявяват за опазването на конкретните видове и местообитания, включени в приложенията на Директивите на ЕС. Именно те са обект на защита. Видове, които нямат висока консервационна стойност, като повечето ловни обекти, не са обект на защита, затова и няма изрична забрана за ловуване в защитените зони. Евентуални ограничения на..

публикувано на 19.11.20 в 15:56

"Изплети топлина" - кампания в помощ на хората без дом

За девета поредна година се провежда благотворителната кампания "Изплети топлина", организирана от фондация "Има начин". Тази година, заради пандемията, организаторите разчитат на доброволци, които ще плетат в домашни условия. "Ще развием основно надомното доброволчество. Няма да имаме обществени плетения и седянки, с оглед да спазваме..

публикувано на 17.11.20 в 17:10

В “Музикална зона” слушаме Patty Pravo

Пати Право, псевдоним на Николета Страмбели, е втората жена изпълнителка по брой продадени албуми след Мина и третата италианска изпълнителка с най-голям търговски успех. Тя е една от шестимата италиански изпълнители, които имат продадени повече от 100 милиона копия: само сингълът ѝ La bambola (Куклата) има общо 40 милиона копия, което я прави една от..

публикувано на 16.11.20 в 09:45