Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Речен камък"- първата самостоятелна песен на Дарина Златкова

Снимка: Дарина Златкова Личен архив

За първи път в ефира на Радио ВИДИН, в "Свободна БГ зона", прозвуча "Речен камък"- първата самостоятелна песен на гласовитата Дарина Златкова. Аранжиментът е дело на талантливия китарист Петър Миланов, тонрежисьор е Милко Михайлов.


"Искам да експериментирам във фолклора и да го представям по по-различен начин. Песента звучи съвременно и достъпно за сегашното поколение. "Речен камък" е моят поглед към фолклора"- казва младата родопчанка, родена в Златоград. От 13 години тя е артист-хорист в Националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев". Говорим си още  за музика, фотография и вдъхновяващи моменти от ежедневието ни.

Снимка: Дарина Златкова Личен архивМакар и нова за нашия ефир, изпълнителката "грабна ухото" на слушателите, не закъсняха и първите коментари на страницата на Радио ВИДИН във Фейсбук:

Milen Marinov: "Според мен слушателите на радио Видин могат да дадат кураж на Дарина. На мен специално ми хареса новата й песен!"

Mila Bambukova: "Дари, страхотна песен! Браво!"

Емил Александров: "Непозната изпълнителка, но определено ми допада. Препоръчвам я..."

Milen Milotinov: "Дарина е мултиталант- певица, фотограф, поетеса, писател... и изключителен човек! "Речен камък", според мен, е такъв солов старт, какъвто много изпълнителни нямат в зенита си!"
 
Ето и нашият коментар:

"Успехи, на  Дарина и Петър! Чакаме новата песен!"

Вижте още

Пещера "Венеца" вече посреща посетители

Пещера "Венеца" край село Орешец, община Димово отново отвори врати и  вече посреща посетители. "Засега задължително влизането е с маски, все пак това е затворено пространство. Дезинфекцираме парапета, каските, които носят, всичко. Групите, които влизат, са от по 5 души. Това е, което спазваме като правила" , обясни Стела Борисова - един от..

публикувано на 04.06.20 в 17:00

"Неделник" от 31 май 2020 година

В последният ден на обичаният месец май, но странен тази година, можете да чуете 311-то издание на предаването "Неделник" . Разтваряме  старите видински вестници, като за начало. А след това майсторката на тъканите съкровища Наташа Манчова ни разказва за нещо ново. На 3 юни в Етнографско- възрожденския комплекс "Свети Софроний Врачански" във..

публикувано на 31.05.20 в 13:47

Първокласници завършиха годината с филм

Виртуално изпращане на учениците от 1 "А" клас във видинското училище "Цар Симеон Велики" бе организирано от класния ръководител на първокласниците - Илиана Тодорова. За да бъде денят незабравим, тя бе подготвила кратко видео, в което основни герои са учениците. Темата на филмчето е "Празникът на буквите в Замръзналото кралство".  Сценарият е мой,..

публикувано на 29.05.20 в 15:33

Ловците от Чупрене с грижи за дивеча, отчитат слаб сезон

Ловните дружинки в Ловно- рибарско сдружение "Миджур" в село Чупрене всяка пролет полагат грижи за дивеча. Повече от половината дружинки са отказали да взимат групови разрешителни за отстрел на дива свиня след края на януари. "Това говори за изградени традиции в лова. Знае се, че до януари се ловува. Имаше и изключения. Много по- малко хора са..

публикувано на 28.05.20 в 16:15

Специален фонд за Северозападна България предлагат от БСП

Законопроект за създаване на Специален фонд за устойчиво развитие на Северозападна България предлагат от БСП. Идеята е ежегодно Фондът да разполага със 100 млн. лева, които да се инвестират в областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. "Това е първата реална стъпка за развитието на Северозапада. Това, което ние предлагаме, и то ще..

публикувано на 27.05.20 в 13:59

Митко от Лом "възкресява" забравени паметници

Митко Митков- млад и буден жител на Лом , издирва и възстановява на добра воля и със собствени сили и средства стари войнишки и опълченски паметници не само в родния си край, но и в други части на страната. Заедно със свои съмишленици вече е дал нов живот на повече от 10 несправедливо изпаднали в забвение паметници: "Приятно ми е да се занимавам с..

публикувано на 27.05.20 в 09:57

Абитуриентски вълнения в „Музикална зона“

Дойде ли 24- ти май, всяка година настъпва един особено тържествен период- времето на абитуриентските балове. Започват абитуриентските вълнения, настроението е приповдигнато, подготовката за бала тече с пълна сила, а мислите се лутат между рокли, костюми и прически, любими съученици и учители. Все пак това радостно събитие е веднъж в живота...

публикувано на 25.05.20 в 09:50